Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов свързван с място в Стефан GP

Вилньов свързван с място в Стефан GP

33
0

След като в сряда се появиха доста съобщение в медиите, че USF1 може да не стартират тази година, плъзнаха и доста слухове в резултат на това. Една от интересните спекулации е, че Жал Вилньов може да се завърне във Формула 1 посредством тима на Стефан GP.

От американския екип USF1 получиха едно от 13-те места за 2010 година, но в момента нещата изглеждат доста несигурни. Оказа се, че съсобственикът Питър Уиндзор е разговарял с бащата на пилота Хосе Мария Лопез и му е съобщил, че отборът вероятно ще пропусне първите три състезания, а може би и целия сезон. Това повдигна спекулациите, че Стефан GP може да получат място на стартовата решетка.

По принцип е известно, че шефът на Формула 1 Бърни Еклестън иска да види сръбския екип във Формула 1, като англичанинът освен това е поддръжник и на Вилньов. Същевременно Стефан GP изглеждат доста стабилен отбор, тъй като са получили проекта на Тойота за тази година, а освен това имат финансиране от сръбското правителство.

И ако Вилньов действително се завърне със Стефан GP, то ще се получи напълно безпрецедентно събиране на петима световни шампиони на стартовата решетка.