Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Верстапен е машина. Не знам откъде черпи енергия

Вилньов: Верстапен е машина. Не знам откъде черпи енергия

1003
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Жак Вилньов нарече Макс Верстапен „машина“ и заяви, че нидерландецът постоянно е в страхотна форма, което го прави толкова силен на писта. В интервю за racingnews365.com световният шампион във Формула 1 за 1997 г. допълни, че не знае откъде пилотът на Ред Бул черпи енергията си.

„Макс е машина. Наистина, защото винаги е в страхотна форма. Начинът, по който се държи, по който изкарва цял сезон. Не мисля, че сме виждали нещо подобно. Всеки пилот има моменти, когато е поуморен, не е съвсем в кондиция. Не знам откъде черпи енергия“, коментира Вилньов

„Не е нещо, свързано с възрастта. Не е кой знае колко млад по отношение на кариерата си, защото се състезава много отдавна. Възможно е изтощението да го настигне. Засега обаче не изглежда да се изморява уикенд след уикенд, независимо колко трудни или лесни са нещата на писта. Винаги е в топ форма. И допуска единствено дребни грешки. Дори Люис [Хамилтън] в най-добрите си години винаги е имал три-четири състезания, в които е бъркал, пробуждал се е и е продължавал. Верстапен допускаше грешки в началото. Друг отбор можеше и да не го задържи. Но сега е преминал този период и представянето му е впечатляващо“, каза още канадецът.

Коментарът на Вилньов не отчита споделеното от самия Верстапен относно неочакваната пауза между надпреварите в Австралия и Азербайджан. Нидерландецът приветства своеобразната ваканция, след като в Саудитска Арабия бе болен и не бе напълно възстановен дори в Мелбърн. Паузата след надпреварата на пистата Албърт парк му позволи да се излекува напълно.

Междувременно самият Верстапен сподели в Маями, че за Ред Бул е важно да опази техническия си персонал. Коментарът му дойде след спекулации, че от Ферари се опитват да привлекат главния аеродинамик на екипа Енрико Балбо

Астън Мартин успя да убеди предшественика му Дан Фелоус да се присъедини към тима от Силвърстоун. Според последната информация на италианския вестник Гадзета дело Спорт от Маранело се пробвали да вземат и отговарящия за шасито в Ред Бул Пиер Ваше, който обаче отказал. В публикацията се твърди, че и Балбо е дал да се разбере, че иска да остане в Милтън Кийнс. Същевременно стана ясно, че Ейдриан Нюи е продължил договора си.

„Много се радвам, разбира се“, заяви Верстапен в отговор на въпрос как се чувства относно оставането на Нюи.

„Когато вървиш наистина добре, то се стараеш да запазиш цялата група специалисти заедно. Това е и целта на отбора ни в близко бъдеще“, добави Верстапен.