Начало Moto News Винялес и Милър доминират в третия ден във Валенсия

Винялес и Милър доминират в третия ден във Валенсия

30
0

Маверик Винялес бе най-бърз в клас Moto2 в третия ден от тестовете на пистата Рикардо Тормо във Валенсия. В най-малкия клас Moto3 първи стана Джак Милър.

В третия ден на пистата духаше силен вятър. Световният шампион в Moto3 Винялес, който подписа в средния клас с Pons HP 40 даде най-добро време в третия ден – 1:35,302 и оглави таблицата. Най-бързият пилот за тестовете обаче си остана Тито Рабат с времето си от втория ден. В топ 3 влязоха два мотоциклета Kalex и един Suter, каран от Такаки Накагами, който стана втори за Idemitsu Honda Team Asia, а трети бе Том Люти за Interwetten Paddock Moto2. Люти обяви, че е много доволен от тестовете, тъй като е пробвал няколко различни настройки. Четвърти стана Естев Рабат, но най-добрата обиколка на пилота на Marc VDS Racing си остава тази от втория ден с време 1:35.155, – една и половина десета по-бърза от тази на Винялес.

Сандро Кортезе (Dynavolt Intact GP) най-после се върна в играта и бе много по-бърз в третия ден. Шампионът в Moto3 за 2012 г. стана 5-и, а двамата от Mapfre Aspar Team Moto2 Жорди Торес и Нико Терол затвориха в сандвич Хулиан симон (Italtrans Racing), като заеха местата от 6-о до 8-о. Торес работеше с рамената и вилката на мотора си, като търсеше повече сцепление в задната част. Топ 10 оформиха Мика Калио и Луис Салом, съответно съотборници на Рабат и Винялес.  Новакът Сам Лоус стана 12-и за екипа на Speed Up, докато Йохан Зарко и Джош Херин от Caterham Moto Racing бяха 15-и и 17-и. Джино Риа от AGT-Rea Racing падна тежко и си счупи четвъртия пръст на ления крак. Въпреки това англичанинът превъзмогна болката и се върна на пистата, за да довърши тестовете. Терол също катастрофира като загуби контрол над предницата на мотора си, но се отърва без контузия.

Промени имаше в малкия клас Moto3, където таблицата в последния тестов ден оглави Джак Милър. Николо Антонели, който бЕ най-бърз в предишните два дни, остана с най-добро време на тестовете. Той обаче падна тежко след хайсайд на 8-ия завой и бе закаран в Клиника Мобиле за преглед. Антонели бе първият катастрофирал пилот, от сериала с 11 падания, който последва след това. Пилотът на Junior Team GO&FUN Moto3 бе прегледан от лекарите и се върна на трасето за продължи изпитанията. След хайсайд паднаха Скот Дероу (RW Racing GP) и Дани Кент (Red Bull Husqvarna Ajo), съответно на 3-ия и 8-ия завои, докато съотборника на Антонели – Енеа Бастианини загуби контрол над мотора си на левия завой 13, който е в края на обиколката.

Милър от (Red Bull KTM Ajo) бе единственият пилот, който в третия ден счупи бариерата от 100 секунди за обиколка, като постигна 1:39.773. Най-добро време на тестовете обаче си остава това на Антонели – 1:39.454, постигнато вчера, във втория ден. Втори днес бе Робано Фенати от Sky Racing Team by VR46, следван от Хуанфран Гевара от Mapfre Aspar Team Moto3, а топ 5 оформиха Антонели и Исак Винялес от Team Calvo. Шести бе Мигел Оливейра от Mahindra Racing, а десетката оформиха Франческо Баная (Sky Racing Team by VR46), Филип Йотъл (Interwetten Paddock Moto3), Дани Кент (Red Bull Husqvarna Ajo) и Ливио Лой (Marc VDS Racing Team).