Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виталий се вълнува от перспективата за Гран при на Русия

Виталий се вълнува от перспективата за Гран при на Русия

51
0
Виталий Петров

Виталий Петров се вълнува от перспективата за провеждане на Гран при на Русия във Формула 1, сподели самият той в обичайното си интервю преди старт от световния шампионат в дебютния му сезон.

– Много съм горд, че в родината ми са взели решение, което ще направи Формула 1 още по-популярна там. Почти всички пилоти си имат домашна надпревара, така че се надявам това много специално чувство да се състезаваш у дома само след няколко години – обясни руснакът.

Междувременно той се подготвя за следващия кръг от Формула 1 в Южна Корея и за първи път този сезон не чувства, че изостава от колегите си поради простата причина, че пистата Йеонгам е съвършено нова за всички.

– Най-добрият начин [за учене на конфигурацията] е да излезеш на самото трасе и да огледаш всичко лично. Обичам да правя по някоя и друга обиколка с велосипеда си, за да разбера възможно най-много. Оглеждат се неща като бордюри и зони за сигурност. Всичко това помага, но е очевидно, че най-много се научава в първата тренировъчна сесия. Важно е да познаваш обиколката до края на тези изпитания – сподели Виталий.

(пълният текст на интервюто на Петров може да откриете в секция Интервюта)