Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виза РБ иска да направи крачка напред в средата на сезона

Виза РБ иска да направи крачка напред в средата на сезона

249
0
Виза РБ VCARB 01
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Главният изпълнителен директор на Виза РБ Петер Байер разкри какви са очакванията му в следващите няколко старта. Австриецът се надява отборът му да направи крачка напред в средата на сезона. Байер също така потвърди, че Виза РБ продължава своята трансформация и наемането на допълнителен персонал.

Тази година Виза РБ отвори нова глава в своята история. Базираният във Фаенца отбор направи ново ребрандиране и привлече няколко спонсора. Виза РБ също така увеличи присъствието си в Обединеното кралство. В резултат на това екипът напусна съоръжението в Бистър и се мести до централата на Ред Бул в Милтън Кийнс

Виза РБ има и изцяло ново ръководство в лицето на Петер Байер и Лоран Мекис. Австриецът стана главен изпълнителен директор на отбора в края на миналата година. Същевременно Мекис наследи Франц Тост като ръководител на Виза РБ от началото на 2024 г.

Базираният във Фаенца отбор имаше сериозни очаквания преди старта на сезон 2024 в F1 и дори се надяваше да бъде близо до челото. Това обаче не се случи, тъй като тимът изоставаше повече от очакваното и не спечели точки в първите два старта за годината.

В Австралия Виза РБ спечели първи точки благодарение на Юки Цунода. Японецът финишира седми в надпреварата на Албърт парк. По този начин италианският тим се изкачи до шестото място при конструкторите и изпревари Заубер, Уилямс и Хаас.

Наскоро Байер разкри още подробности относно промените във Виза РБ. Австриецът потвърди, че отборът продължава да се намира в преходен период.

„Променихме структурите. Създаваме нови позиции. Към нас се присъединиха нови хора и други ще ги последват. Имахме малко късмет, защото успяхме да избутаме развитието до края на миналата година“, сподели Байер.

На фона на поредицата от промени Байер вярва, че промените в тима ще дадат резултат в средата на кампанията.

„В началото на тази година наистина се фокусирахме върху това да вкараме всичко и всеки на правилното място.“

„Всичко е свързано с хората и с развиването на културата. Виждаме, че всичко се събира. Разбира се, това е дългосрочен проект, по който работим от толкова време. Убедени сме, че към средата на сезона ще видим плодовете на работата, която вършим сега“, добави Петер Байер.

Междувременно Мекис предупреди, че Виза РБ трябва да остане здраво стъпил на земята. Според него, малката разлика между отборите в средата на колоната може да доведе до размествания в подреждането

„Трябва да останем здраво стъпили на земята и да работим по-усилено от всякога, защото тази среда е брутална“, предупреди Мекис.

„Ще натискаме максимално във всеки един департамент, за да можем да запазим тази много малка преднина. Това не означава, че сега имаме тази позиция или че ще бъдем лидери в тази част на колоната през цялото време. Това е борба за последната десета и позиция във всеки състезателен уикенд.“

„Япония ще бъде голямо пренастройване за всички. Тук отново ще има една или две десети, с които заковаваш всичко и които могат да те смъкнат от 11-то до 18-то място“, добави ръководителят на Виза РБ.