Начало Картинг Владимир Арабаджиев, Серафимов, Мюлер, Арсов, Дешков и Руйков първи в Хасково

Владимир Арабаджиев, Серафимов, Мюлер, Арсов, Дешков и Руйков първи в Хасково

423
0

Владимир Арабаджиев, Юлиян Серафимов, Петер Мюлер, Данислав Арсов, Алекс Дешков и Любослав Руйков взеха победите съответно в класовете KZ-2, KZ Open, Rotax Senior, Rotax Junior, Mini и Mini BG във втория кръг от Националните картинг серии на пистата в Хасково.

След като вчера се състояха квалификациите и квалификационните хийтове, днес бяха състезателните маншове, по 2 във всеки клас. Те преминаха при слънчево и горещо време и много добра организация.

На пистата присъстваха кметът на Хасково Станислав Дечев, заместникът му Динко Тенев, както и председателя на НКС Росен Даскалов, който съобщи, че сериите вече имат одобрение и ще получат официален лиценз от Министерството на младежа и спорта.

Подиумът в клас KZ-2

След като спечели първия кръг в Кюстендил преди 3 седмици, Арабаджиев и този път стана победител в кралския клас. В първия хийт той поведе, а зад него втори въпреки недобрия си старт се нареди Николай Върбицалиев, който не бе участвал в официално състезание в KZ у нас от много години.

В края на първата обиколка Коко опита атака срещу лидера, но тя не бе успешна. След това той не успя да доближи Владо, а зад тях трети финишира Любомир Гърков. Той обаче получи 5 сек наказание за хлътнал спойлер и бе класиран 4-и. Трети стана Искрин Арабаджиев. Шампионът Юлиян Серафимов имаше технически проблеми и кара без предни спирачки. Той получи и 2 наказания и остана последен.

Във втория манш Владо Арабаджиев поведе от първа позиция, а Върбицалиев се забави и изостана 5-и, зад Искрин Арабаджиев, Кобуров и Серафимов. Опитващите се да заобиколят Върбицалиев на старта – Гърков и Красимир Лазаров се удариха и загубиха много време. В хода на манша Николай навакса и след няколко изпреварвания отново стана 2-и.Искрин завърши 3-и, а Кобуров 4-и, въпреки че кара със спукано ребро през целия ден.

Призьорите в клас KZ Open

Отпред Владо Арабаджиев нямаше проблеми и завърши първи и така стана победител в общото класиране и в това от клас KZ2. В категорията втори е Върбицалиев, а 3-и Искрин Арабаджиев. В KZ Open първи е Серафимов, следван от Георги Дончев и Христо Искилиев.

В обединената група Rotax Senior/Rotax Junior/No Gear Open победата взе Петер Мюлер. Той съответно е първи и в своя клас Senior

Германецът бе най-бърз и в двата манша. В първия той остави зад себе си Максимилян Колев и Люсиян Савов, като последният стана първи в клас Junior. Втори финишира местният пилот Кристиян Димитров, който обаче получи 15 сек наказание за удар срещу Савов в последната обиколка. Така той бе класиран последен.

Първият и вторият в Rotax Senior

Във второто състезание отново Мюлер бързо се откъсна напред, а зад него вреше и кипеше. Савов бе 2-и, но проблем с двигателя го мъчеше през целия уикенд. Арсов и Димитров го изпревариха, като след това двамата започнаха битка помежду си. Стигна се до контакт между тях, в резултат на който Кристиян мина напред. Веднага обаче той бе наказан с 5 секунди и това го прати едва 5-и в общото класиране.

За кръга в Junior победител стана Арсов, следван от Савов и Димитров. Кристиян записа най-бързите обиколки в Junior и в двата манша. В Senior втори зад Мюлер се класира Макси Колев. Четвърти и 6-и в двете състезания завърши единственият пилот в No Gear Open – Николай Арабаджиев.

Първите трима в Rotax Junior

В клас Mini победител отново стана Алекс Дешков. Успехът му обаче не дойде лесно. И в двете състезания той губеше лидерството след старта от Минков. И в двата случая Дешков успя да изпревари Слави на старт-финалната права. Минков съответно е 2-и в общото класиране.

Трети се нареди Христо Младенов с 4-о и 3-о място в двата манша. Във втория той се забави на старта, но след това навакса след няколко изпреварвания. Четвърти стана Петър Шингов, за който това е най-добро общо крайно класиране в класа в официално състезание.

Призьорите в Mini

В Mini BG отново доминира Любослав Руйков с шаси от PURESPEED. И в двата манша той спечели убедително, като след него втори се класира Пресиан Стоянов. Местата на подиума в общото класиране допълни Деан Дамянов. В този клас имаше сериозно присъствие на дами – Мартина Димова, която стана 4-а, и Йована Димова – 5-а.

Подиумът в Mini BG2