Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Влиянието на Шумахер в F1 се усеща и днес, смята Рос Браун

Влиянието на Шумахер в F1 се усеща и днес, смята Рос Браун

43
0
Михаел Шумахер,Нико Розберг,Рос Браун

Влиянието на Михаел Шумахер се усеща във Формула 1 и днес. Това смята бившият технически шеф на Ферари и Мерцедес Рос Браун. Днес се навършват точно 3 години от нелепия инцидент на Шуми на ски във френските Алпи, след който германецът получи тежки черепно-мозъчни наранявания, заради които не води нормален начин на живот и досега. Браун работи с Шумахер дълги години в Бенетон, Ферари и Мерцедес и допринесе за 7-те титли на пилота в F1.

„Михаел със сигурност допринесе за създаването на организацията и структурата, с която Мерцедес постигна успехи, заяви Браун в интервю за CNN. – Той ни помогна да постигнем успехите с Ферари и продължи със същия подход в Мерцедес. Михаел беше много уверен пилот и мислеше само за успеха, като те караше и ти да почнеш да правиш това. Затова никой не смееше да свали вдигнатото от него ниво. Когато имаш пилот, толкова фокусиран върху успеха, това мотивира и другите хора около него.

Той създаваше нужната атмосфера и правилното позитивно усещане в отбора. Това беше важен урок, който научих от Михаел, наблюдавайки го. С неговите познания и зрялост, седейки с група аеродинамици или със специалисти по динамиката на автомобила, или с такива по гумите, той им обясняваше от какво се нуждаем. И това беше безценно. Той бе инструментът за създаването на системата, която допринася да успехите на Мерцедес и днес.”

За последните три години най-задаваният въпрос около Шумахер е какво е неговото състояние. Това бе запитан и Браун, на което той отговори: „От инцидента с Михаел не пострада само той, а цялото му семейство. Състоянието на Шумахер е въпрос, който близките му не искат да бъде публично достояние, и трябва да бъдат разбрани. Това, което преживяват Мик, Джина-Мария и Корина, е невероятен тест за вярата и силата им.”