Начало Formula E News Трябва да внимаваме в Берлин, каза Верн преди старта на Темпелхоф

Трябва да внимаваме в Берлин, каза Верн преди старта на Темпелхоф

163
0
Жан-Ерик Верн
Жан-Ерик Верн; снимка: Формула Е

Жан-Ерик Верн ще се опита да запази лидерската си позиция в генералното класиране във Формула Е. Този уикенд заедно с тима си DS TECHEETAH той ще е в Берлин (Германия), където за пети път ще се проведе надпревара от шампионата за стартове с електрически автомобили. Това е един от стартовете, които са в календара от създаването на първенството. Тя се провежда на летище Темпелхоф, което не работи от 2008 г. Сега там се прави трасето за състезанието от Формула Е с дължина 2,375 км и 10 завоя.

Победата в Монако бе един от най-хубавите мигове през сезона”, коментира Верн

„Тя обаче вече е в миналото и трябва да се съсредоточим върху останалата част от сезона. Берлин може да е коварен, трябва да внимаваме там, за да постигнем успех.”

Верн води в генералното класиране след девет кръга и оставащи 4 надпревари – в Берлин, Берн (Швейцария) и два старта в Ню Йорк (САЩ). Той има 87 точки и само 1 точка аванс пред съотборника си Андре Лотерер. Робин Фрийнс е трети в подреждането при пилотите с 81.

„Вече имахме няколко домашни надпревари – за отбора, за Жан-Ерик, но сега е мой ред”, сподели Лотерер

„Ще се състезавам на родна земя и много се вълнувам за надпреварата пред немските фенове. По този случай DS E-TENSE FE19 ще е със специално оцветяване.”

Според шефа на DS TECHEETAH Марк Престън пистата в Берлин е интересна, но настилката е много абразивна.

„Това ни изненада първия път, когато отборът ни се състезава там – през третия сезон на шампионата. Сега обаче имаме доста ясна представа какво да правим. Няма да се успокояваме, тъй като подреждането може да се промени буквално за едно състезание”, допълни Престън.