Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Водещите отбори продължават да имат голяма преднина, смята Перес

Водещите отбори продължават да имат голяма преднина, смята Перес

828
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка: Рейсинг Пойнт

Пилотът на Рейсинг Пойнт Серхио Перес смята, че водещите отбори във Формула 1 – Мерцедес, Ред Бул и Ферари, продължават да имат голяма преднина спрямо останалите след видяното от тестовете.

По време на изпитанията на Каталуня болидът RP20 показа страхотна скорост и постигаше едни от най-добрите времена. Смята се, че тези резултати се дължат основно на това, че Рейсинг Пойнт е изкопирал болида на Мерцедес от миналата година.

Конструкторът на тима Андрю Грийн призна това, но заяви, че всичко е направено според правилата. Не така смятаха в екипа на Рено. Френският тим готвеше протест в уикенда за Гран при на Австралия. Заради разпространението на коронавируса COVID-19 обаче състезанието бе отменено.

„Определено имаме добра кола“, каза Перес в Мелбърн, преди надпреварата да бъде отменена. „Мисля обаче, че водещите отбори с техните коли продължават да са много напред. Според мен все пак сме намалили изоставането спрямо тях. Любопитен съм да разбера колко точно. Разликите в средата на колоната остават много малки.“

Перес и другият пилот на Рейсинг Пойнт Ланс Строл смятат, че като цяло тимът е направил сериозен прогрес през зимата. Затова в екипа имат основания да са оптимисти за началото на сезона.

Засега обаче не е ясно кога ще започне шампионатът. В отворено писмо до феновете днес изпълнителният директор на F1 Чейс Кери заяви, че това ще се случи веднага щом е безопасно за всички.