Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Имаме чувството, че Ферари е с най-мощния двигател в момента; Марко:...

Волф: Имаме чувството, че Ферари е с най-мощния двигател в момента; Марко: Макларън са на лов за спонсори

9600
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Спас Генев

В Мерцедес определено обърнаха внимание на представянето на Ферари в първия предсезонен тест на Формула 1. Джордж Ръсел коментира, че тимът от Бракли изостава от Скудерията и Макларън поне в тези тренировки. Според шефа на Мерцедес в Гран при Тото Волф пък задвижващата система на Ферари вероятно е най-мощната от всички в спорта в момента.

„Имаме чувството, че Ферари е с най-мощния двигател в момента“, заяви Волф

„Изминаха обаче само три дни тестове, а зимните тренировки могат да са подвеждащи“, допълни австриецът.

От самия тим на Ферари заявиха, че не са фаворити. Шефът на отбора Матия Биното дори нарече Скудерията „аутсайдери“ в началото на новата състезателна година.

Ландо Норис пък направи опит да намали очакванията спрямо Макларън.

„Ако Джордж мисли, че сме силни, то ние смятаме, че той е силен! Мерцедес никога не изглежда прекалено добре на тестове, докато не стигнем до първото състезание. Според нас се намираме в добра позиция, но те и Ферари вървяха чудесно още от първия ден. Ферари особено изглеждаше много силно, но Мерцедес и Ред Бул бяха близо зад нас. Всъщност бих казал, че са малко пред нас като скорост.“

За разлика от Мерцедес Хелмут Марко не смята, че темпото на Макларън е реално

Според съветника на Ред Бул в Гран при тимът от Уокинг е давал добрите си времена с малко гориво.

„Макларън е на лов за спонсори“, заяви Марко.

Подобна тактика не е непозната, особено по време на зимни тестове. В Макларън обаче нямат проблем с финансите и всъщност разширяват моторспорт дейността си и в други шампионати.

За новия Ред Бул RB18 Марко каза, че „има много потенциал“, но проблем е влизането в границите за тегло.

„Всички отбори обаче се борят с това. Има още една среща, да видим дали ще може да увеличим още теглото. Но шансът е малък“, допълни Марко.