Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Към Мерцедес има постоянен приток на хора и от Ред Бул,...

Волф: Към Мерцедес има постоянен приток на хора и от Ред Бул, и от други екипи, но не бием тъпана за това

2684
0
Мерцедес HPP, Мерцедес High Performance Powertrains
снимка: Мерцедес

Към Мерцедес постоянно се присъединяват хора както от Ред Бул, така и от други отбори от Формула 1, но екипите на щутгартския концерн просто не го обявяват на всеослушание, заяви Тото Волф. По време на уикенда във Великобритания шефът на осемкратните световни шампиони бе попитан как се справят в Мерцедес HPP след напускането на някои от хората там в посока Ред Бул Пауъртрейнс и дали това е отслабило поделението за задвижващи системи точно в момента, когато трябва да работи по проекта за 2026 г.

„Мисля, че вече посочих неведнъж: Ред Бул Пауъртрейнс е много смел и амбициозен проект. HPP обаче има 1000 служители. Някои от тях отидоха в Ред Бул. Други – във Ферари. Трети се присъединиха към Рено. А Мерцедес дойдоха хора къде ли не“, започна Волф.

„Знаете ли, ние не бием тъпана, че към нашите екипи са се присъединили специалисти от Ред Бул. Няма да споменавам имена. При нас има непрекъснат приток на хора от Ред Бул, както и от други екипи. Така че на тези, които са се присъединили към тях, желаем всичко най-добро. Някои от тези хора бяха на практика пенсионирани от нашата организация, там се оказа ръководители. Получиха втора възможност“, каза още шефът на Мерцедес в F1.

Волф за пореден път бе попитан също така дали се притеснява от доминацията на Ред Бул в Гран при понастоящем. Дали тя няма да накара хората да спрат да гледат, тъй като е твърде скучно един и същи тим да печели постоянно и надпреварите са прекалено предсказуеми.

„От гледната точка на феновете – да, риск има. Но такъв риск съществуваше и през осемте години, когато ние печелехме титлата.“

„Тогава щях да ви кажа същото като днес. Няма непредвидимост. Но точно както когато ние бяхме в тази позиция, понастоящем пак ще ви повторя, че този спорт е меритокрация. И така е най-честно. Ако един отбор с даден пилот са толкова напред, това се дължи просто на факта, че са свършили по-добра работа с техническите правила от останалите. И това няма как да бъде заобиколено“, бе категоричен ръководителят на Мерцедес в F1.