Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Състоянието на Люис се подобрява, все още няма решение кой ще...

Волф: Състоянието на Люис се подобрява, все още няма решение кой ще кара

2967
0
Тото Волф, Люис Хамилтън
Тото Волф и Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

В Мерцедес все още не са наясно кой точно ще кара втория болид на тима през финалния състезателен уикенд от сезон 2020 във Формула 1. Според шефа на отбора Тото Волф състоянието на Люис Хамилтън се подобрява. Джордж Ръсел чака да разбере дали ще има втори шанс в болида на седемкратния световен шампион.

„Пристъпваме към последното състезание през сезона, търсейки изкупление след разочароващата надпревара на Сахир, където и Джордж, и Валтери [Ботас] загубиха възможността да спечелят. Проблемът при спиранията в бокса ни показа скрит проблем в интеркома и сме взели мерки – и технически, и процедурни, за да не се случва отново.“

„Все още не е известно кой ще е в колата през уикенда в Абу Даби. Състоянието на Люис се подобрява, но ще разберем малко по-късно кой ще кара. Ще сторим всичко по силите си, за се върне той в колата и знаем, че самият Хамилтън иска това да се случи възможно най-скоро. Но здравето му е основният ни приоритет и затова ще видим каква е ситуацията преди да вземем решение“, обясни Волф.

Хамилтън пропусна Гран при на Сахир заради положителен тест за COVID-19 след първата надпревара в Бахрейн. Неговото място бе заето от Джордж Ръсел.

„Този уикенд имаме специална изненада за членовете на екипа ни. Оцветяването на автомобила в събота и неделя ще е малко по-различно – върху болида ще са имената на всичките ни хора. Така ще отбележим огромната отдаденост и решимост на Бриксуърт и Бракли. Надяваме се този жест да покаже на всички колко ги ценим.“