Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Малко вероятно е тимът на Ред Бул да бъде победен при...

Волф: Малко вероятно е тимът на Ред Бул да бъде победен при настоящите правила

3868
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: АТР

Малко вероятно е тимът на Ред Бул да бъде победен при настоящите правила, заяви шефът на Мерцедес в Гран при Тото Волф. Ръководеният от австриеца екип взе второто място при конструкторите през сезон 2023 във Формула 1 след ожесточен двубой с Ферари. И екипът и Бракли, и Скудерията обаче бяха далеч от Ред Бул и Макс Верстапен през току-що приключилата състезателна година.

„При влизането на новите технически правила в сила през 2022 г. Ред Бул имаше огромно предимство и успя да го запази. Трябва да уважаваме постиженията им и от техническа гледна точка, и от тази на пилота. Да бъдат победени при настоящите правила обаче е малко вероятно, това е ясно“, заяви Тото Волф

„Същевременно видяхме как един пакет с новости отключи при Макларън подобрение от секунда на обиколка. Или колко силно вървеше Алфа Таури в края на сезона. Или напредъкът на Астън Мартин от миналата зима за началото на състезателната година. Възможно е да се постигне много голям прогрес. Но все пак честната преценка е най-важна и според мен тази кола (F1 W14 – б.а.) никога няма да е достатъчно добра, за да се бори за титла“, допълни Волф.

Волф допълни, че решението за промяна на концепцията бе взето още през пролетта на настоящата година. След това имаше промени в техническата структура на Мерцедес. Джеймс Алисън се върна като технически директор на екипа от Бракли. Майк Елиът отстъпи позицията, а по-късно и напусна изцяло отбора.

Тимът на Мерцедес пък бе включен заедно с Формула 1 и националната бейзболна лига на Съединените щати (MLB – Major League Baseball) в иск относно измама от страна на компанията за криптовалута FTX

Делото е от страна на инвеститори. Искът е заведен в Маями и е за измами на стойност 11 милиарда долара. Инвеститорите твърдят, че F1, Мерцедес и други спортни отбори, звезди и събития са промотирали FTX и с това са допринесли за продажбата на нерегулирани ценни книжа.

Сред посочените в иска с подобни обвинения лица са някои от най-големите спортни звезди в света като НФЛ легендата Том Брейди, бейзболната звезда Шохей Отани и НБА звездата Стеф Къри.