Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Мерцедес ще получат време за работа; Лауда отрича привличане на Фетел

Волф: Мерцедес ще получат време за работа; Лауда отрича привличане на Фетел

29
0
Бърни Екълстоун,Кристиан Хорнер,Ники Лауда,Пол Хембри,Тото Волф

Даймлер ще даде достатъчно време на отбора на Мерцедес във Формула 1, за да може екипът от Бракли да води битка в челото на колоната в спорта. Това заяви моторспорт директорът на щутгартския концерн Тото Волф, уточнявайки, че не може да се постигне нещо от днес за утре.

Мерцедес се върнаха във Формула 1 през 2010 г., след като купиха Браун Гран при – спасеният от Рос Браун след оттеглянето на Хонда екип, който спечели през 2009-та и двете шампионски титли в Гран при. За малко повече от три години отборът има само една победа и липсата на достатъчно успехи често води до слухове за натиск от страна на централата.

Ако ни възприемат като отбор от челото – между първите три екипа в спорта – ще получим достатъчно време. Трябва да постигнем успех, но в Мерцедес разбират, че не можеш да изградиш отбор, който да печели победи в кратък срок. Необходимо е да се съберат всички правилни съставки. Миналото го показва. Още от Бенетон (през 1994-1995 г.), славните дни на Ферари, тези на Макларън – вижда се, че винаги е имало група от хора, успяващи да общуват почти без думи помежду си. Когато те са налице, то двигателят, пилотът и шасито са солидни. Говорим за добра група механици и инженери, технически директор на ниво, креативен ум в конструкторския офис и един добър бизнесмен и политик, който да пази всички тези хора от външни напасти. А за да се получи това, е нужно време – добави австриецът пред ВВС Спорт.

Междувременно председателят на борда на отбор Ники Лауда отхвърли спекулациите, че се опитва да привлече в тима трикратния световен шампион Себастиан Фетел.

Приказки за подобни действия от страна на Ники се породиха от негово общо интервю със съветника на Ред Бул Хелмут Марко за немския Билд ам Зонтаг.

– Забравете. Не се опитваме да вземем Фетел, тъй като той има вечен договор с Ред Бул. С [Люис] Хамилтън и Нико Розберг вече разполагаме с най-добрата двойка пилоти. Двамата си оказват положителен натиск един на друг. Идването на Люис мотивира екипа и всички са вдъхновени – заяви Лауда пред австрийски вестник.