Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Случилото се показа, че не бива да се разсейваш със странични...

Волф: Случилото се показа, че не бива да се разсейваш със странични неща

2799
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф намери обяснение за лошото състезание на екипа си в домашната Гран при на Германия. Люис Хамилтън завърши 11-ти след грешки, счупено предно крило и наказание от 5 секунди за неправилно влизане в питлейна. Съотборникът му Валтери Ботас катастрофира броени обиколки преди края на състезанието. Всичко това се случи пред очите на новия главен изпълнителен директор на Даймлер Ола Калениус. А според Волф станалото се дължало на факта, че отборът се разсеял заради празнуването на 125 години автомобилен спорт.

„Случилото се показа, че не бива да се разсейваш със странични неща. Трябва да се концентрираш върху работата. Не сме суеверни, но вярваме в кармата. Трябва да си научим урока от днешния ден”, заяви Волф пред Скай Спортс.

„Смятам, че стартът на състезанието ни бе приличен, имахме добро темпо. След това започнаха инциденти, катастрофи, условията бяха сложни, ние сбъркахме отделни неща, всичко се обърка. Очевидно е, че не бяхме подготвени за влизането на Хамилтън. След това също сбъркахме. И други допуснаха същите пропуски. [Шарл] Льоклер катастрофира, както и още пилоти. Беше лош ден.”

Ботас пое вината за своята катастрофа.

„Грешката беше моя. Отборът ми каза да натисна по-упорито и аз това правех, за да стигна подиума. Явно в този завой прекалих и изтървах задната част”, обясни финландецът.

„Вероятно трябваше да се постарая да съм по-спокоен. Но пък ако не бях натиснал, нямаше да имам шанс за подиума. Лесно е да сбъркаш в подобни условия.”