Начало MotoGP News Волф: Не смятам, че директорите или собствениците на отбори трябва да махат...

Волф: Не смятам, че директорите или собствениците на отбори трябва да махат на публиката

3669
0
Тото Волф, Матия Биното
Тото Волф и Матия Биното; снимка: Мерцедес

Тото Волф разкри, чене съжалява“ за отмяната на  парад на директорите на отбори, който беше планиран да се проведе преди Гран при на Маями. Традиционно преди всяко състезание от F1, пилотите се събират на задната седалка на камион или се возят с класически автомобили по пистата и дефилират пред феновете.

Първоначалният график на Маями включваше парад на директорите на отборите от F1. Очевидно това бе знак за повишаване на техния профил, създаден чрез документалната на Netflix Drive to Survive.

Волф потвърди отменянето на парада и настоява, чене съжалява’ за неговото прекратяване.

Обяснявайки, че не харесва първоначално планираната демонстрация, шефът на Мерцедес добави:

Предпочитам да избегна [парада]. Не смятам, че директорите или собствениците на отбори трябва да махат на публиката. Обичам феновете по трибуните, но на преден план трябва да са пилотите. Те са атлетите, гладиаторите в машините, а не някой от нас.“

F1 трябва да задоволи медийното търсене и феновете

През последните години аудиторията на F1 отбеляза бум, което се дължи отчасти на успеха на Drive to Survive, както и на повишеното ниво на забавление на пистата. Шефът на Мерцедес изрази мнението си и по тази тема:

Вниманието на медиите е нещо, за което трябва да сме много благодарни. В момента спортът е в подем. Аудиторията и търговските приходи се увеличават се увеличават все повече. Трябва да положим максимални усилия, за да задоволим изискванията на медиите и на феновете. Намирам това за страхотно и за нещо, с което се гордея.“

По време на брифинга за медиите след състезанието, Волф се пошегува и заяви:

Нямаше много представители на медиите по време на брифинга. Вероятно в сесията на Ферари ще са повече.“