Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лас Вегас влиза в F1 от 2023 г., в Маями подготвят парад...

Лас Вегас влиза в F1 от 2023 г., в Маями подготвят парад на шефовете на отбори

1339
0
Гран при на Лас Вегас
снимка: F1

Гран при на Лас Вегас ще е част от календара на Формула 1 от сезон 2023, съобщиха официално ръководството на спорта и Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA). Това ще е трети старт от световния шампионат в Съединените щати след състезанията в Остин и Маями. Последната надпревара ще се проведе за първи път тази година.

Гран при на Лас Вегас ще се проведе през ноември на прочутия Лас Вегас Стрип и ще е в събота. Стартът, който ще е вечерен, ще е на писта, преминаваща покрай от най-известните хотели и казина в града. Трасето ще е 6,12 км с три прави и 14 завоя. Максималната скорост ще е около 342 км/ч. Надпреварата ще е от 50 обиколки.

„Лас Вегас и Формула 1 е перфектният брак на скоростта и блясъка“, заяви президентът на Либърти Медия Грег Мафей. „Не бихме могли да сме по-развълнувани да работим заедно с партньорите си за създаването на едно забележително събитие. Потенциалът на Формула 1 бе ясно демонстриран през последните няколко сезона. Гран при на Лас Вегас само ще изведе спорта на следващото ниво.“

Президентът и главен изпълнителен директор на F1 Стефано Доменикали допълни, че включването на Лас Вегас в календара е доказателство за ръста на спорта и огромното му привличане.

„Лас Вегас е прочут с вълнението и гостоприемството. Няма по-добро място от глобалната столица на забавленията за старт от Формула 1“, добави Доменикали.

Междувременно стана ясно, че в Маями подготвят парад не само за пилотите, но и за шефовете на отбори

Състезателите традиционно обикалят пистата с камион с платформа преди старта на надпреварите. Документалният сериал на Нетфликс Drive to Survive обаче превърна и някои от ръководителите на екипи в истински звезди. Докато Тото Волф и Кристиан Хорнер са на преден план като шефове на два от най-големите отбори във Формула 1 обаче, Гюнтер Щайнер от Хаас спечели публиката с характера и поведението си. В Маями очевидно възнамеряват да се възползват от това и да дадат на шефовете повече време в центъра на вниманието.