Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Негативен ден за нас, не сме подобрили колата

Волф: Негативен ден за нас, не сме подобрили колата

2557
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф определи първия ден от уикенда за Гран при на Русия като негативен за тима. Ботас и Хамилтън останаха 3-и и 4-и във втората тренировка, като изоставането им спрямо лидера Макс Верстапен беше доста сериозно. Люис се оплака от недозавиване и недобър баланс.

„Негативен ден за нас, грубо казано. Нямаме скорост, заяви Волф пред Sky Sports. – За момента не можем да намерим верния път. Не сме подобрили колата си. Мисля, че в последно време не положихме много усилия да направим това. Изглежда, че другите много са напреднали, а ние сме изостанали.”

Относно напредъка на Ферари в последните състезания, Волф коментира: „Може би те разбират по-добре как колата им функционира. А ако ние знаехме какво не ни достига, щяхме да решим проблема.”

Самият Хамилтън смята, че днес в тренировките е губел по 0.8 сек на обиколка на правите спрямо колите на Ферари. И е на мнение, че този дефицит трудно ще бъде компенсиран.

„Денят не започна зле, но след това нещата не се подобриха особено за нас. А някои от другите пилоти направиха голям прогрес, обясни Люис. – Губим 0.8 сек на правите спрямо колите на Ферари. Опитваме се да разберем как да подобрим колата, но това не е лесна задача.”

С оглед на формата на тима днес, Хамилтън и Ботас се надяват на дъжд утре за квалификацията, каквито прогнози наистина има. Според Валтери на сухо днес в тренировките от Ферари и Ред Бул са били твърде бързи.