Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф пак отрече, че ще ходи в Астън Мартин, обсъждал бъдещето на...

Волф пак отрече, че ще ходи в Астън Мартин, обсъждал бъдещето на Мерцедес с Калениус

1059
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Майкъл Потс

Тото Волф отрече отново слуховете, че ще става главен изпълнителен директор на Астън Мартин. Повод за това стана приключването на сделката между ръководения от Лорънс Строл консорциум и британската автомобилна компания. Информация за присъединяване на австриеца към екипа на канадския милиардер се появи покрай опита за провеждане Гран при на Австралия. Тогава се говореше, че след провала на състезанието Строл е прибрал Волф с частния си самолет. Отсъствието на двамата от конферентен разговор на шефовете на отбори наля масло в огъня и подсили приказките.

„Няма истина в слуховете, че ще ставам главен изпълнителен директор на Астън Мартин”, повтори Волф

„Аз имам договор с Даймлер и отбора [на концерна] във Формула 1 – това е приоритетът ми. Ръководен от Лорънс Строл инвестиционен консорциум купи сериозен дял от Астън. Това е финансово вложение. Но определено не става и дума да изпълнявам някаква роля в тази компания”, обясни той пред австрийската телевизия ORF.

„Вече осма година съм с Мерцедес и определено ми харесва да работя с хората там. Същевременно обсъждам бъдещето ни с Ола Калениус – как искаме да продължим да се трудим нататък. Използваната досега платформа служи много добре на Мерцедес като бранд. Ето защо е налице всичко необходимо да продължим да сме заедно и през следващите няколко години.”

Волф коментира и ситуацията, в която се намира Формула 1 и целият световен спорт в момента

Пандемията от COVID-19 спря всички събития.

„В момента би било просто погрешно да се дава мнение кога бихме могли да се състезаваме отново”, отбеляза австриецът. „Понастоящем това не е приоритет. Ако погледна в кристалната топка, бих казал края на лятото или може би през есента… Вече споменах, че никой не е в състояние да предвиди кога пандемията ще бъде овладяна. Но едва след това ще могат отново да се събират хора, а ние да ги забавляваме.”