Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф и Лорънс Строл не са участвали в обсъждането на промените

Волф и Лорънс Строл не са участвали в обсъждането на промените

1045
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Формула Е

Шефът на Мерцедес Тото Волф и собственикът на Рейсинг Пойнт Лорънс Строл не са участвали в конферентните разговори межди ФИА, шефовете на F1 и отборите снощи. Това съобщава британския Daily Mail.

След преговорите вчера бе обявено, че се отлагат още 3 кръга от шампионата за 2020 г. – в Нидерландия, Испания и Монако. По-късно организаторите в Княжеството отмениха състезанието и нова дата за него няма да бъде търсена. Освен това беше отложено въвеждането и на новите техническите правила.

Волф и Строл обаче не са участвали в обсъжданията. Вместо австриеца, Мерцедес е бил представен от техническия директор Джеймс Алисън. А вместо Строл, е присъствал Отмар Шафнауер. С оглед на важността на разговорите, подобно отсъствие на Волф и Лорънс изглежда странно.

В началото на тази година се появиха спекулации, че Волф се опитва да убеди Строл двамата заедно да купят тима на Мерцедес, при положение, че немският концерн се оттегли от спорта като заводски отбор. И от 2021 г. той да се казва Астън Мартин. Канадецът придоби голям дял от акциите на британския производител. Наскоро той бе увеличен от 16.7% на 25%.

В информацията на изданието се казва още, че по време на разговорите вчера е имало напрежение. Възникнал е разгорещен спор от една страна между шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер и управляващия директор на Макларън Зак Браун, както и такъв между британеца и шефа на Ферари Матия Биното. Босът на Скудерията е бил гневен и не е желаел да има отлагане на новите технически правила за 2021 г.