Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф приветства завръщането на F1 в Китай

Волф приветства завръщането на F1 в Китай

390
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка Ред Бул Контент Пуул

Тото Волф приветства завръщането на F1 в Китай. Шефът на Мерцедес вярва, че състезанието в страната от Източна Азия е от изключително значение за световния шампионат. Волф също така е оптимист, че неговият отбор ще се представи по-силно в Шанхай, отколкото на Сузука.

Този F1 се завръща в Китай след дългогодишно отсъствие. Това ще бъде първото състезание в Шанхай от 2019 г. насам. Включването на Китай в календара тази година е особено интересно, защото за първи път на трасето ще бъдат изпробвано последното поколение автомобили с граунд ефект

Ситуацията за отборите и пилотите от F1 ще се усложни още повече заради новия асфалт и спринтов формат на уикенда в Китай. Следователно всички ще разполагат със само една тренировка, в която да натрупат повече пробег и да настроят колите си. После ще се проведат спринтовата квалификация, която е преместена за петъчния ден. В събота е ред на самия спринт и квалификацията за основното състезание. Както обикновено, в неделя ще се проведе самата Гран при, която в този случай е на територията на Китай.

Мерцедес има добри спомени от Китай. Германският производител спечели последния старт тук през сезон 2019. През 2012 г. Мерцедес спечели първата си победа, откакто се завърна в F1 като заводски отбор. Тимът също така спечели и състезанията в Шанхай в периода 2014-2017 г. По този начин Мерцедес е най-успешният конструктор на пистата Шанхай Интернешънъл.

Шефът на Мерцедес Тото Волф и целият екип са развълнувани да изживеят още една специална атмосфера в F1 в Азия.

„Очакваме с нетърпение да се състезаваме в Шанхай и да върнем F1 на китайските фенове“, сподели Волф. Сигурен съм, че това ще бъде фантастично събитие“, допълни шефът на Мерцедес.

Този сезон се навършват 20 години от първото състезание на Международната писта в Шанхай. По този повод Волф призна значението на завръщането на такъв ключов пазар за F1.

„Това е важен момент. Китай е най-големият автомобилен пазар в света и втора по големина икономика. Затова страната е от решаващо значение за глобалното присъствие на спорта.“

„Растежът на F1 през последните години е положителен. Китай е ключов пазар, на който да продължим този напредък“, каза още ръководителят на Мерцедес.

Много неща се промениха от последното посещение на F1 в Китай. Новите автомобили, новите гуми и промените в повърхността на пистата ще направят уикенда на пистата интересен. Форматът на уикенда също ще добави допълнителна непредсказуемост за всички

„Промените във формата, включително втория закрит парк, ще подобрят ритъма на уикенда“, обясни Волф. „Едночасовата тренировка все още оказва натиск за вземане на правилни решения с несъвършена информация. Честно казано очакваме с нетърпение този тест.“

Целта на Мерцедес е да запише силен резултат на пистата в Китай. Германският производител изживя огромни разочарования в Австралия и Япония.

„Постигнахме солиден напредък с нашия автомобил в Япония, макар че резултатите не го показаха. Очакваме с нетърпение да надградим всичко това в предстоящия уикенд“, завърши Тото Волф.