Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Рано е да се дава оценка дали директивата е дала отражение...

Волф: Рано е да се дава оценка дали директивата е дала отражение върху представянето на Ред Бул

3762
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Представянето на Ред Бул по време на уикенда за Гран при на Сингапур бе далеч от надмощието, демонстрирано от екипа от Милтън Кийнс досега през сезон 2023. От тази надпревара влезe в сила новата директива на ФИА относно подвижни, гъвкави елементи по колите, влияещи по аеродинамиката. Появиха се предположения дали това не е повлияло на Ред Бул и поведението на RB19. Съперниците на тима обаче са на мнение, че е твърде рано да се говори за такива последствия от новите технически изисквания, както и че пистата в Сингапур е особена, което означава, че нещата могат да се върнат обратно в ръцете на Ред Бул в следващите стартове.

„Трудно е да се прецени в момента. Има твърде малко данни, а след Сингапур идва старт на съвсем различна писта. Така че да почакаме“, отбеляза шефът на Мерцедес Тото Волф

„Виждали сме подобни единични случаи (на лошо представяне) и с Мерцедес в миналото. Затова по-скоро се концентрирам върху нашето състезание и не мисля дали директивата може да е дала някакъв ефект“, допълни австриецът.

Люис Хамилтън изказа теория, че е възможно от Ред Бул да са спрели развитието на RB19. Тимът от Милтън Кийнс може да вземе титлата при конструкторите още тази седмица в Япония. Макс Верстапен е с огромен аванс в генералното класиране при пилотите – има 374 точки срещу 223 за съотборника си Серхио Перес.

„Не съм гледал особено другите по време на уикенда, така че не знам защо Ред Бул е изостанал“, коментира Хамилтън.

„Според мен възможна причина е, че са спрели развитието, за да използват възможностите си сега за работа за догодина. Толкова напред са, че не се налага да развиват особено настоящата си кола, докато ние все още работим по сегашния си болид. Само времето ще покаже дали е така“, допълни седемкратният световен шампион.

Победителят в Гран при на Сингапур Карлос Сайнц пък каза, че Ред Бул вероятно ще се върне в борбата в следващите стартове.

„Няма да се изненадам, ако спечелят последните няколко надпревари от сезона. Мисля, че Сингапур ни даде шанс, който използвахме добре, но все още смятам, че тимът на Ред Бул ще е на ниво в оставащите стартове от състезателната година и ще е много, много, много, много трудно да бъде победен. Ред Бул направи невероятен автомобил за тази година и върши страхотна работа – отборът заслужава всичките си успехи. Аз, разбира се, си мечтая за това каква би могла да е Формула 1 ако всички ги понастигнем през втората половина на сезона и догодина“, обясни испанският пилот на Ферари.

Ландо Норис, който завърши втори в Сингапур, призна, че се изсмял, когато видял колко зле върви RB19 на уличното трасе

„Не знам защо бяха толкова зле този уикенд. Гледах онборда на Макс и се изсмях, защото не съм виждал болид да върви толкова зле преди. Макс също се засмя. Но да видим следващия уикенд. Според мен ще са обратно на върха“, каза пилотът на Макларън.