Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф събира целия отбор на Мерцедес в Бракли днес, за да обяви...

Волф събира целия отбор на Мерцедес в Бракли днес, за да обяви напускането на Хамилтън

8482
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Тото Волф е свикал днес целия отбор на Мерцедес във фабриката в Бракли. Обявено е събиране с него и техническия директор на екипа Джеймс Алисън от 16 часа българско време. Очаква се Волф да обяви пред тима, че Люис Хамилтън ще си тръгне от отбора, с който спечели 6 от седемте си световни титли във Формула 1. Тази информация е на BBC. Английският Скай Спортс F1 дори не чака официално потвърждение. Тв-каналът вече пусна заглавие „Люис Хамилтън ще се присъедини към Ферари за сезон 2025“. В останалите медии поне засега новината е с „предполага се, че ще се присъедини“ или „очаква се“.

Новината, че от Ферари искат да привлекат Хамилтън от догодина на мястото на Карлос Сайнц, тръгна от италиански медии късно снощи

Днес до обяд вече бе публикувана навсякъде, включително в най-големите уебсайтове за Формула 1. Междувременно сред цялата буря от обсъждане, реакции и все повече журналисти, твърдящи, че слухът този път ще се превърне в истина, от Скудерията публикуваха кратко клипче от тестовете си за Пирели.

През цялата си кариера във Формула 1 досега Люис Хамилтън е карал само за два отбора – Макларън и Мерцедес

Той си тръгна от Уокинг година преди влизането в сила на правилата за използване на хибридни задвижващи системи. Кара за отбора на Мерцедес от 2013 г. С този екип доминира в периода 2014-2020 г. Тимът взе 7 поредни титли при конструкторите (както и тази през сезон 2021) и при пилотите. Хамилтън спечели 6 пъти шампионата при състезателите, веднъж триумфира Нико Розберг. Присъединяване към Ферари за сезон 2025 би се случило по същия начин – година преди влизането в сила на нови технически правила. От 2026 г. в F1 ще има нов регламент за задвижващите системи.

Идеята Хамилтън да кара за Ферари пък се появява по няколко пъти годишно. Затова първоначалните реакции на тръгналия от снощи слух бяха скептични. В течение на днешния ден обаче все повече представители на медиите се включват с информация, че са разбрали от собствени източници, че този път е истина.