Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Състезанието в Австрия показа, че F1 е жива

Волф: Състезанието в Австрия показа, че F1 е жива

2326
0
Гран при на Австрия
снимка: Мерцедес

Състезанието за Гран при на Австрия е показало, че Формула 1 е жива. Това смята спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. Надпреварата беше оспорвана и завърши с драматична победа на Макс Верстапен.

В края холандецът изпревари Шарл Льоклер с агресивна атака, която бе разследвана от стюардите. Случилото се беше определено за състезателен инцидент и санкция за Макс не последва.

В същото време пилотите на Мерцедес, които спечелиха първите 8 състезания, имаха сериозни проблеми с прегряването на колите. Затова Валтери Ботас и Люис Хамилтън не можеха да поддържат високо темпо и завършиха 3-и и 5-и.

„Дори най-големите критици трябва да се сетят за това състезание, преди следващия път да почнат отново да се оплакват, каза Волф. – Не трябва да дискредитираме нашия собствен спорт. Той е жив, атрактивен и има голяма аудитория.“

Волф заяви още, че е много щастлив от това, че Хонда спечели победа. Тя е първа за японския доставчик в спорта от 13 години насам. „След толкова трудни години, в Хонда заслужаваха такава победа, каза австриецът. – Страхотно е, че те печелят отново.“