Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф също изказа мнението си относно сагата с Хорнер

Волф също изказа мнението си относно сагата с Хорнер

3532
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Мерцедес

Тото Волф също изказа мнението си относно сагата с Кристиан Хорнер. Шефът на Мерцедес вярва, че той и неговите колеги трябва да оправдаят статуса си на пример за подражание дори и на фона на разследването, което се води срещу директора на Ред Бул.

Австрийската компания майка на Ред Бул започна разследване срещу Хорнер след твърденията за неподходящо поведение, отправени от служителка на екипа. В резултат на това британският мениджър беше разпитан от външна правна комисия по-рано този месец.

Засега няма резултат от разследването. Очаква се то да продължи и след първите няколко кръга от сезона. Самият Хорнер категорично отрича да е извършил каквото и да било нарушения. В момента той продължава да изпълнява задълженият си като ръководител на тима и присъства на тестовете в Сахир

Волф беше единственият от петимата шефове на отбори, присъстващи днешната пресконференция, който пожела да отговори на въпрос за влиянието на разследването.

„Мисля, че е ясно, че F1 и отборите защитават приобщаването, равенството, справедливостта, разнообразието“, каза Волф.

„И не става дума само да говорим за това, а да го живеем ден след ден. Мисля, че това е стандартът, който си поставяме. Ние сме глобален спорт и една от най-важните спортни платформи в света. На практика ние сме модели за подражание.“

„Казвайки това, през последните седмици се появиха много различни спекулации, за които чухме и ние. Има много неща, които се случват и в момента“, каза още шефът на Мерцедес.

Волф вярва в „стриктността“ и „прозрачността“ на разследването на Ред Бул. Според австриеца, от самото разследване ще бъдат извлечени поуки за цялата F1.

„Това, което е важно на този етап, е процесът да бъде строг. Това, което Ред Бул започна,  е независимо разследване. Ако то се проведе по правилния начин, с прозрачност и с тази строгост, мисля, че това е нещо, което трябва да разгледаме. Искаме да знаем какви са резултатите, какво означава това за F1 и как можем да се поучим от това.

„По принцип не искаме да говорим за състезателни автомобили. Искаме да говорим за спорта, а не за такива много, много критични теми, които са повече проблем за самия отбор. Това е феномен и е проблем за цялата F1 и като цяло за всеки човек, който работи там“, завърши Тото Волф.