Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф се пошегувал, че ще остави решението за Ботас и Ръсел до...

Волф се пошегувал, че ще остави решението за Ботас и Ръсел до зимата

1631
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Мерцедес

Тото Волф изясни коментара си, че новини относно пилотите на Мерцедес за 2022 г. може да се очакват през зимата. На въпрос кога ще реши дали Валтери Ботас остава или ще вземе Джордж Ръсел шефът на отбора от Бракли каза по-рано през уикенда във Франция, че не знае точно кога – през декември, януари или февруари. После обаче заяви, че това е било шега.

„Беше шега, защото постоянно ми задават този въпрос“, заяви Волф

„Защо има забавяне? Двама пилоти за едно място, двама пилоти, които все още могат да имат страхотна кариера във Формула 1. Искам да видя пълния потенциал на Валтери тази година. Продължавам да наблюдавам Джордж как кара за Уилямс и се справя със ситуацията там.“

Наблюдатели отбелязват, че забележката на Волф „да видя пълния потенциал на Валтери“ е не по-малко странна от изявлението за новини през зимата

Ботас дойде в Мерцедес на мястото на Нико Розберг, който се оттегли от спорта дни, след като спечели световната титла през 2016 г. Финландецът подписва едногодишни договори с екипа, където обаче кара вече пети сезон. Като насока за очакванията на Волф се възприема репликата, че в толкова трудна състезателна година като настоящата трябва и двете коли на екипа да са в борбата в челото.

Предполага се, че размяната на шаситата между Люис Хамилтън и Ботас може да има и повече причини от посочените от Волф. Психологическата нагласа е особено важна в Гран при. Валтери вече каза, че сега се чувства уверен в колата си за разлика от уикенда в Баку например. Хамилтън пък отбеляза след вчерашната квалификация, че е доволен задето е успял да разруши мита за шаситата.