Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Сега разполагаме със солидна платформа, върху която да надграждаме

Волф: Сега разполагаме със солидна платформа, върху която да надграждаме

1954
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка Ред Бул Контент Пуул

Тото Волф изказа мнението си относно предстоящия състезателен уикенд в Монако. Шефът на Мерцедес е убеден, че отборът вече „разполага със солидна платформа, върху която да надгражда“.

Мерцедес представи пакет с актуализации в Имола. Те помогнаха на тима да направи малка крачка напред. Германският производител вкара и двата автомобила в зоната на точките и дори записа най-бързата обиколка. Но от друга страна, изоставането спрямо Ферари и Макларън продължава да бъде сериозно

Този уикенд Волф и Мерцедес се отправят към Монако. Базираният в Бракли отбор има добри спомени от надпреварата по улиците на Княжеството. Мерцедес има общо пет победи в Монако. Последната от тях е дело на Люис Хамилтън през 2019 г. Сега тимът едва ли ще се бори за първото място. Но от друга страна един по-силен резултат в квалификацията може да позволи на екипа да спечели повече точки и да изпревари някои преки съперници.

„Малката крачка напред, която направихме в Имола, беше наистина окуражаваща. Екипът работи изключително усилено, за да въведе на пистата последните ни актуализации. Това доведе до ясен напредък в представянето“, сподели Волф.

„Имаме ясна посока и разработки в процес на подготовка. Сега разполагаме със солидна платформа, върху която да надграждаме. Уверени сме, че с времето можем да се доближим още до отборите пред нас“, добави шефът на Мерцедес.

Волф признава, че влизането в тази няма да е никак лесна задача. В момента Мерцедес продължава да изостава от Макларън и Ферари. Тимът от Бракли също така увеличава аванса си спрямо Астън Мартин.

„Другите също са се подобрили. Все още сме на крачка зад първите три екипа и имаме още много работа за вършене.“

Във фокуса на Мерцедес отново ще бъде извличането на максимума от автомобила. Квалификацията в Княжеството ще бъде от голямо значение, като се има предвид трудните изпреварвания на късото трасе

„Винаги е трудно да се предвиди какво ще бъде очакваното представяне в Монако. Ние ще се стремим да проведем чист уикенд и да използваме максимално автомобила, с който разполагаме.“, обясни Волф. Австриецът добави, че винаги има нещо вълшебно в завръщането на F1 в Монако.

„Монако е уникална писта и фантастично предизвикателство за отборите и пилотите. Това винаги е специален уикенд. Ние очакваме с нетърпение да направим добро шоу за феновете, както и за нашите партньори и гости в обширната ни програма за гостоприемство в Монте Карло“, завърши Тото Волф.

Неотдавна Волф отново коментира темата за заместника на Люис Хамилтън. Австриецът отново даде да се разбере, че в Мерцедес не бързат да изберат съотборник на Джордж Ръсел за следващия сезон.

„Както казах, трябва да се подготвим за компромис в определени решения и да изчакаме по-дълго. Искаме да видим как ще се развие ситуацията през лятото и през есента.“

„Имаме страхотен пилот в лицето на Джордж, който е с нас [и е] фантастичен. След това нека видим кой ще бъде негов съотборник. Но не е необходимо да взимаме това решение сега“, заяви Волф.

Една от причините за това изчакване е свързана с Андреа Кими Антонели. Младият италианецът е младежки пилот на Мерцедес и е смятан за огромен талант. Антонели направи няколко теста с по-стари болиди на Мерцедес, в които даде впечатляващи времена

Антонели заема шесто място след първите четири кръга във Формула 2. Италианският тийнейджър постига напредък и започва да подобрява резултатите си. Не трябва обаче да се забравя, че той се прехвърли във Формула 2 директно от Формула Регионал.

„Отдавна сме много надъхани за този младеж. Един ден той ще бъде много добър и велик пилот в F1. Но не трябва за забравяме, че той е още на 17 години.

„Преди 14 месеца той караше автомобил от F4. В Италия има толкова много очаквания към него. Ние [също] сме малко виновни и за това, че говорим за него на този етап. Мисля, че трябва да го оставим да си върши работата в F2 и да постига резултати. Не трябва да се увличаме прекалено много с това какво би могло да бъде или трябва да бъде.“

„Погледнете Джордж- той спечели F3 и F2 в дебютната си година. В същото време Кими постигна силни резултати в тези юношески серии и сега е в F2. Ще видим. Един ден той ще бъде във Формула 1, но нека не бързаме толкова“, добави Тото Волф.