Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Ако замразяването е необходимо за оставането на Ред Бул, то ние...

Волф: Ако замразяването е необходимо за оставането на Ред Бул, то ние ще го подкрепим

4438
0
Кристиан Хорнер, Тото Волф
Кристиан Хорнер и Тото Волф; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тото Волф заяви, че Мерцедес ще подкрепи замразяване развитието на задвижващите системи във Формула 1, ако това ще помогне за запазване на Ред Бул в спорта. Тимът от Милтън Кийнс настоява за тази мярка, за да може да използва агрегатите на Хонда и след оттеглянето на японския производител в края на 2021 г. Очакваше се F1 комисията да гласува в понеделник тази седмица, но това не се случи. Според Хелмут Марко съгласието, което съществувало по въпроса броени дни по-рано, било изчезнало в момента на срещата. Волф бе категоричен в интервю за RTL, че всички в спорта трябва да се потрудят, за да запазят производителите.

„Ако замразяването е необходимо за оставането на Ред Бул, то ние ще го подкрепим“, заяви Волф

„Всички трябва да работим заедно, за да се постараем да запазим производителите в спорта. Проектът на Ред Бул за моторите на Хонда е много амбициозен, но мисля, че могат да се справят. Затова по принцип сме съгласни със замразяването.“

Другата седмица шефовете на отбори имат среща, но въпросът за двигателите не бил включен в нея. Очаква се следващото гласуване да е на 11 февруари.

Смята се, че Волф и Мерцедес не са съгласни с предложението да бъде въведена система за балансиране представянето на агрегатите, ако след замразяване на работата по тях се окаже, че разликите помежду им са твърде големи. Австриецът вече заяви, че подобно нещо би било унижение и не разбира защо който и да е производител би го приел.