Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф смята, че е можело Льоклер да бъде наказан

Волф смята, че е можело Льоклер да бъде наказан

3272
0
Шарл Льоклер пред Хамилтън
Шарл Льоклер пред Хамилтън: снимка: Спас Генев

Тото Волф смята, че Шарл Льоклер е можел да получи наказание за маневрата си срещу Люис Хамилтън по време на Гран при на Италия. Пилотът на Ферари се защитаваше от атаките на британеца след първите спирания в бокса.

На втория шикан двамата бяха един до друг, като Льоклер бе заел вътрешната линия и при спирането се изтегли леко вдясно, за да парира опита за изпреварване на Хамилтън. Последният стъпи на бордюра и излезе извън трасето.

За случилото се пилотът от Монако получи предупреждение с черно-бял флаг от стюардите за опасна маневра. Според Волф за действията си Шарл е можело да получи и наказание. Но ако такова е било наложено, то положението на пистата е щяло да стане страшно и да има размирици.

„Шарл направи брилянтно състезание, като във Ферари имаха най-силния пакет тук, каза Волф пред Sky Sports. – И двамата наши пилоти се бореха срещу него, но това не беше достатъчно.

Мисля, че карането му беше малко над допустимото. Той можеше да получи санкция, за това че избута Люис извън пистата. Но дали стюардите биха искали да му дадат наказание точно на Монца? Мисля, че ако го бяха направили, щяхме да имаме бунтове тук.“

Волф заяви още, че от глобална перспектива е страхотно Ферари да спечели на Монца. Освен това той е доволен от второто и третото място в състезанието за двамата му пилоти.