Начало Избрани Волф: Трябва да променим оформлението на пистата в Монако

Волф: Трябва да променим оформлението на пистата в Монако

2056
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка Мерцедес

Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че е време да се помисли за промяна на разположението на пистата в Монако. Състезанието по улиците на Княжеството не бе от най-интересните и предложи почти никакви изпреварвания. Също така се видя, че тесните и неравни улици не са подходящи за новото поколение болиди от F1.

Люис Хамилтън се присъедини към колоната от автомобили, които бяха заседнали зад Фернандо Алонсо през голяма част от състезанието. Испанецът се движеше с до пет секунди по-бавно от водещата група, тъй като се опитваше да запази гумите си.

Мисля, че това, което трябва да погледнем, е Монако. Ако един автомобил наистина може да се забави с почти пет секунди и да задържи всички, това е просто срамно за състезанията тук. Може би можем да разгледаме разположението на пистата, така че да нямаме процесия, каза Волф, говорейки пред избрани представители на медиите в Княжеството.

Можете да видите още един урок, че позицията на пистата е всичко в Монако. Пет секунди [по-бавно] е все едно караш автомобил от Формула 2.“

„Трябва да променим оформлението на пистата в Монако. Княжеството е толкова фантастично място и винаги е невероятно да си тук. Но въпреки това трябва да направим промени, които да позволят повече изпреварвания.“

Волф не е сигурен за алтернативното оформление на трасето

Пистата в Монако е останала до голяма степен непроменена от инсталирането на Новия шикан през 1986 г. Също така е известна с това, че изпреварванията са изключително трудни, дори във времената, когато болидите от Формула 1 са били значително по-малки.

Тесните, вълнообразни граници на улиците на Монте Карло изглежда ще затруднят намирането на алтернативно оформление. Волф призна, че не е наясно под каква форма ще бъдат направени промените на пистата.

Коментарите му идват в момент, когато спортът очаква да разбере дали ще бъде сключено споразумение за запазване на състезанието в календара. Настоящият договор на надпреварата в Монте Карло вече е изтекъл.

Ние се нуждаем от Монако, както и Монако се нуждае от F1. Taка че промяната на разположението на пистата може би е само пожелание, каза Волф. „Не знам къде другаде можем да караме по тези пътища.“

Тунелът вече е бърз, но не знам какво може да се направи. Може би просто можем да премахнем шикана, да излезем от тунела и да направим дълга права. „[Но] тогава Табак ще бъде твърде бърз и опасен завой. Със сигурност пилотите ще имат затруднения да със спирането“, завърши Тото Волф.