Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Трябва да си прегледаме комуникациите, Розберг: Хамилтън също трябва да се...

Волф: Трябва да си прегледаме комуникациите, Розберг: Хамилтън също трябва да се извини на Ръсел

4625
0
Тото Волф, Люис Хамилтън
Тото Волф (вляво) и Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Мерцедес трябва да прегледа комуникациите си от квалификацията за Гран при на Испания, за да не допуска в бъдеще случаи като сблъсъка между Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, заяви Тото Волф. Двамата се удариха нелепо в Q2. Хамилтън бе отляво на съотборника си на старт-финалната права, изравни се с него, Джордж мръдна и се сблъскаха. Впоследствие стана ясно, че двамата пилоти на Мерцедес са изпълнявали различни серии. Ръсел е имал допълнителна обиколка след първата подготвителна, за да загрее гумите си. Хамилтън директно е започнал бърз след загряващия си тур. Ситуацията бе разследвана от стюардите, които в крайна сметка отправиха официално предупреждение към Ръсел и отбора. Шефът на тима Тото Волф каза, че подобно нещо просто не бива да се допуска. Бившият пилот от Формула 1 и на Мерцедес Нико Розберг пък заяви, че и Хамилтън дължал извинение на Ръсел.

„Пуснаха ни на пистата в съвсем различни моменти. На мен ми казаха времето, докато бях в загряващата си обиколка. Всички започват тура си от 12-ти завой. Излязох от тази крива, нямаше никого, настъпих газта и започнах да вдигам темпото“, разказа Хамилтън

„Минах през 13-ти. Изглеждаше като че ли Джордж може би отива към питлейна. Затова продължих и изведнъж той ми пресече пътя, което очевидно бе леко объркващо. Дори не знаех, че е пред мен. Реших, че може би ме изтегля, когато тръгна надясно. Затова аз отидох наляво и тогава той също се премести натам. Беше просто неразбирателство“, добави седемкратният световен шампион.

Ръсел веднага попита по радиото защо не са му казали, че има пилот за него, и то съотборника му.

„Аз гледах само напред, опитвайки се да се вмъкна за изтегляне от Карлос [Сайнц] и в следващия миг Люис бе до мен. В отбора трябва да обсъдим какво стана, защото подобни неща не бива да се случват между съотборници. Вината не бе на когото и да е. Мисля, че Люис просто не знаеше, че аз започвам бърза обиколка в друг момент“, сподели Ръсел.

Тото Волф бе категоричен, че сблъсъци между пилоти на един отбор са недопустими

„Съотборници никога не бива да се удрят. В квалификация пък не бива да се сблъскват и с друг болид. За съжаление се получи лошо стечение на обстоятелствата, от което можеха да пострадат и двата болида. Ние сме един отбор и нещо в комуникациите ни трябва да бъде прегледано, за да избегнем такива неща в бъдеще“, каза шефът на Мерцедес в F1.

Междувременно Нико Розберг заяви, че според него и Хамилтън трябвало да се извини на Ръсел.

„Джордж се извини и според мен това бе правилно. Но мисля, че Люис трябва да стори същото. Ако Люис мине пред него, с обиколката на Джордж е свършено, защото съотборникът му ще е точно пред него и това ще съсипе тура. Това бе последният му опит за влизане в Q3. Затова мисля, че и Хамилтън трябваше да му се извини“, каза Розберг, който е част от екипа на Скай Спортс Германия.