Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф успокоявал Ръсел в края на състезанието в Монако

Волф успокоявал Ръсел в края на състезанието в Монако

5655
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел искаше от тима си Мерцедес да размени него и съотборника му Люис Хамилтън на пистата към края на Гран при на Монако. Той бе с наказание заради опасно връщане на пистата. Ръсел излетя от трасето, след което така се включи отново в състезанието, че Серхио Перес го удари. Стюардите в Монте Карло му наложиха 5 секунди санкция. Тогава Джордж поиска отборът да им размени местата, което не се случи. След финала той разказа, че Тото Волф е говорил с него по радиото към края на надпреварата.

„Състезанието бе неимоверно скучно, докато заваля. Дъждът дойде кажи-речи отникъде, защото го нямаше в предварителната прогноза. Наистина ме е яд на себе си, защото третото място бе почти гарантирано. Имаше жълто знаме, намалих и в момента, в който докоснах спирачките, блокирах колелата и последвах [Ланс] Строл в зоната за сигурност. Това е урок, че когато не си напълно съсредоточен, допускаш грешки.“

„После си изливах разочарованието по радиото. Тото ми каза, че пилотът понякога иска да се освободи от собственото си разочарование и вероятно не всички разбират това. А и не мисля, че мнозина са осъзнавали, че сме трети. Много хора ме поздравяваха за петото място след финала, неразбирайки, че всъщност аз сбърках много сериозно и коствах на отбора подиум“, обясни Ръсел

„След удара се чувствах наистина много некомфортно в колата, но пък в този период бяхме най-бързи на пистата, така че не знам какво точно ставаше. В момента, в който разбрах, че съм се откъснал достатъчно от Шарл [Льоклер], просто прибрах колата. Горчиво съм разочарован, защото една дребна грешка ни коства всичко“, призна още Ръсел.

Тото Волф отбеляза, че в Мерцедес дори не са обсъждали евентуална смяна на позициите.

„Джордж по принцип сам се поставя под сериозно напрежение. Той така работи. Но ние координираме нещата. Не мисля, че и той реално смяташе, че ще им разменим позициите. Казах, че дори не го обсъждаме. Важно е да се запази спокойствие. Ако не беше излетял, щеше да е на подиума – беше пред [Естебан] Окон. В това състезание много неща можеха да се объркат, да излетиш от пистата, но темпото в дъжда бе наистина много добро. Направихме правилните стратегически избори и можем да сме доволни от резултата“, заяви шефът на тима от Бракли.