Начало Автомобили Volkswagen Golf – шесто поколение

Volkswagen Golf – шесто поколение

378
0

Всички, които се интересуваt от външния вид на следващото поколение на Volkswagen Golf, най-накрая имат възможността да видят първи снимки.

Официално се очаква автомобилът да бъде представен по-късно през този месец, а журналистите ще могат да го видят на автошоуто в Париж през октомври. Моделът много напомня на предходното поколение – единствено предните фарове са заимствани от Scirocco, докато задните – от Touareg. В интерес на истината влияние от Scirocco може да се намери и във вътрешното пространство.

Автомобилът ще се предлага със серия двигатели, сред които и новия 1.6 TSI, предоставящ 200 к.с. Освен това ще го има и мощния 2.0-литров турбо бензин с мощност от 240 к.с, който ще се предлага в по-спортния GTI. Не е сигурно, но всъщност е доста възможно да се предлагат и трицилиндрови варианти. Обемът на въпросните по-малки агрегати ще варира между 1 и 1.2 литра. Благодарение на технологията за принудително впръскване мощността ще достига около 75 к.с.

Трицилиндровите двигатели са само един от начините за оптимизирането на ефективността на гамата Golf. Освен това ще има и BlueMotion модели, които ще използват специфични трансмисии със „slow shift технология. Също така друг ключов компонент, който става все по-популярен, са гумите с намален коефициент на триене. Някои слухове отвеждат и към дизелов хибрид, но това ще бъде поне през следващото десетилетие.

От Volkswagen вече потвърдиха, че всички версии на модела ще се произвеждат в домашната фабрика на компанията във Волфсбург.