Начало ТОП Volkswagen започва възобновяване на производството

Volkswagen започва възобновяване на производството

1405
0
Volkswagen Touareg R
снимка: Volkswagen

Предстои заводите на марката Volkswagen Passenger Cars (леки автомобили) да възобновят поетапно своето производство.

Първи от 20 април ще възобновят работата си производствените мощности в Цвикау (Германия) и Братислава (Словакия). Останалите предприятия в Германия, както и в Португалия, Испания, Русия и САЩ, следва да възобновят производството през седмицата, започваща от 27 април.

През месец май, производството ще бъде възобновено последователно в заводите на марката в Южна Африка, Аржентина, Бразилия и Мексико.

Ралф Брандщетер, главен изпълнителен директор на марката Volkswagen, отбеляза – „С решенията на федералната власт и правителствата на отделните провинции в Германия, както и на отпускането на ограниченията в други европейски държави, се създават условия за постепенното възобновяване на производството. Volkswagen се подготвя интензивно за предприемането на стъпки в тази насока през последните три седмици. В допълнение към разработката на  изчерпателен списък от мерки за опазване здравето на нашите служители, ние бележим напредък и във възстановяването на нашите вериги за доставки на части и компоненти от нашите партньори.“

На тази основа заводите на Volkswagen в Германия започват работа със съкратено работно време. В същото време броят на служителите, засегнати от производствения цикъл със съкратено работно  време, ще бъде последователно намаляван съобразно процеса на възобновяване на производството.

Производството ще бъде възобновено в съответствие с настоящите наличности на части и компоненти от поддоставчиците, отчитане на държавните изисквания в Германия и в Европа, развитието на пазарните резултати по отношение на продажбите и произтичащите от това режими на работа на заводите. Независимо от развитието на всички тези фактори и процеси, основен приоритет на компанията ще остане спазването на строгите мерки за защита на здравето на служителите.

Андреас Тостман, член на управителния съвет на марката Volkswagen, отговорен за производството и логистиката, заяви: „Пристъпваме към възобновяване на производството и логистиката на основата на поетапен подход и добра организация. За нас здравето на нашите служители е с най-голям приоритет и сме предприели съответни мерки за осигуряването на безопасни работни места и на максимално възможното ниво на защита на здравето, включени в план от 100 точки. Напълно осъзнавайки нашата отговорност, ние даваме нов тласък на икономиката и се грижим автомобилите отново да запонат да напускат заводите на път към нашите дилъри и клиенти.“

От 6 април поделението Volkswagen Group Components вече започна стъпка по стъпка с възобновяването на производството в своите германски заводи в Брауншвайг и Касел, следвани от заводите в Залцгитер, Кемниц и Хановер, а от 14 април и в полските си заводи, за да бъдат осигурени надеждни доставки на компоненти за автомобилното производство в Китай.

Томас Шмал, изпълнителен директор на Volkswagen Group Components отбеляза: „Поетапното отваряне на нашите производствени мощности беше важна стъпка за гарантиране на доставките за нашите заводи в чужбина. Сега, предприемайки своевременно пълната гама защитни мерки за нашите служители, ние трябва да рестартираме цялата производствена мрежа и да осигурим снабдяването на заводите на всички марки в групата със съответните компоненти и агрегати. Едни и същи високи изисквания за защита на здравето на служителите ще бъдат приложени във всички наши заводи.“

В процеса на възобновяване на производството, Volkswagen може да се възползва и от опита, натрупан при рестарта на производствените мощности на компанията в Китай, където ефективните мерки за защита на здравето вече се прилагат успешно и последователно. 32 от 33-те завода в Китай вече се върнаха към активно производство и към момента няма съобщения за случаи на коронавирус сред служителите там. Volkswagen продължава да следи внимателно развитието на  ситуацията в глобален мащаб, възникнала в резултат на пандемията на коронавирус.

По-нататъшните действия на компанията ще се основават до голяма степен на диалога и утвърдените процедури в рамките на Volkswagen Group, както и на препоръки от специалисти, включително тези на института „Робърт Кох“.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter