Начало Moto News Впечатляващо 4-о място на Алекс Еспаргаро

Впечатляващо 4-о място на Алекс Еспаргаро

147
0

Алекс Еспаргаро напуска първите тестове на MotoGP на пистата Сепанг с впечатляващото 4-о място. Пилотът на NGM Mobile Forward Racing показа невероятно темпо и конкурентни обиколки.

Талантливият испански пилот показа способностите си и с машина CRT бе един от най-бързите в категорията през последните два сезона. Сега той отново демонстрира бързината си през трите тестови дни на Сепанг с новия пакет FTR Yamaha. Всъщност Еспаргаро подобряваше времената си всеки ден и постепенно се изкачваше нагоре в постигнатите времена за обиколка с машината на Forward Racing Yamaha в клас Open. Нещо повече – той изпревари много пилоти от заводски и сателитни отбори. В последния тестов ден той постигна 1:59.998, како пред него бяха само шампиони – настоящия Марк Маркес, Валентино Роси и Хорлхе Лоренсо. Само Алекс и те тримата слязоха под 2 мин. за обиколка на Сепанг. Еспаргаро се възползва от третия ден да направи дълга серия от обиколки за развитието на мотоциклета и на електрониката.

Много съм доволен от мотоциклета и екипа – каза Еспаргаро. – Направихме добра крачка напред с развитието на машината, но все още има много работа за вършене. Днес направихме дълъг стинт на пистата, но все още трябва да работим много по мотора, когато гумите започват да се износват. Уверен съм, че ще успеем, защото това е само първия тест. Всички ще продължим да работим, аз също трябва още да адаптира стила ми на каране към новата машина . Не можех да си представя, че напускам Сепанг с такъв добър резултат!