Начало MotoGP News VR46 Дукати представи моторите си в MotoGP

VR46 Дукати представи моторите си в MotoGP

297
0
Марко Безеки, Валентино Роси и Лука Марини, VR46 Racing
Марко Безеки, Валентино Роси и Лука Марини, снимка VR46 Racing Team

VR46 Дукати представи моторите си в MotoGP. Отборът на Валентино Роси започва втората си кампания в кралски клас и ще използва почти идентична разцветка. В същото време пилотския състав на VR46 Дукати остава непроменен.

VR46 Racing Team се присъедини към MotoGP през 2022 г. като трети сателитен отбор на Дукати. Първоначално екипът на Валентино Роси бе свързан със спонсорство от петролния гигант от Саудитска Арабия Aramco. В крайна сметка тимът така и не сключи договор с Aramco и получи сериозна подкрепа от италианската финансова институция Mooney.

VR46 Дукати се радваше на солидна първа кампания през миналата 2022 г. с Лука Марини и Марко Безеки. И двамата се представиха доста добре с мотора Дукати Десмоседичи GP21.  Марини записа няколко класирания в топ 10 и показа добро постоянство. Безеки записа подиум в Асен и потегли от полпозишън в Тайланд. В края на миналата година 24-годишният италианец стана новак на годината в MotoGP.

Подобно на Грезини Рейсинг, VR46 Дукати също ще използва мотори Дукати Десмоседичи GP22. Отборът на Роси направи страхотно впечатление по време на тестовете на Сепанг. Тогава Безеки беше най-бърз в първия ден, а Марини– в последния. Сега двамата с нетърпение очакват изпитанията в Португалия и началото на новата кампания в края на месеца

„Много съм доволен от досегашната ни подготовка. Моторът е наистина бърз и конкурентен, а също така ми харесва и новата изцяло черна разцветка Бих казал, че сме близо до съвършенството’, сподели Марини.

„В Малайзия състезателното ни темпо беше добро. Симулацията на летяща обиколка беше фантастична. Вярвам, че можем да се борим за топ 5 всеки уикенд. Единствено трябва да се опитаме да използваме максимално потенциала си в първите състезания. Вярван, че благодарение на нашата „спецификация“ сме по-напред в настройките, отколкото може би пилотите на заводските отбори, които трябва да развиват новите мотоциклети. Подготвили сме се на 100% за този шампионат. С оглед на спринта в събота и след това на състезанието в неделя не знаем точно какво да очакваме“, добави пилотът на VR46 Дукати.

Безеки също коментира предстоящата си втора кампания в MotoGP

„Много ми хареса велосипедът от миналия сезон. Доволен съм от тестовите сесии и се чувствам се добре на новата машината. Да ви кажа честно веднага усетих разликата. Връзката с газта е най-ясното нещо в сравнение с предишния велосипед, а след това и аеродинамичният пакет. Ще ни бъде по-трудно заради наличието на две състезания в един и същи уикенд“, каза Безеки.

„Искам да спечеля първото си състезание в MotoGP. Това е главната ми цел. Започваме с технически пакет, който вече е настроен, конкурентен и бърз. Може би в началото на сезона ще сме по-подготвени повече от официалните състезател. След това те определено ще ни изпреварят, затова ще трябва да се възползваме максимално от всичко възможности в първите няколко старта от годината“, добави състезателят на VR46 Дукати.

Валентино Роси разкри какви са очакванията му към VR46 Дукати през сезон 2023 в MotoGP. Доктора ще присъства в определени надпревари от кампанията, като в същото време ще продължи кариерата си на автомобилен състезател

„Очаквам страхотна 2023 г. от екипа на VR46 Racing Team. Миналата година дебютирахме в MotoGP след толкова много години в Moto3 и Moto2.Това беше фантастичен сезон за нас. Бяхме бързи, въпреки че отборът беше толкова нов“, заяви Роси.

„Момчетата свършиха страхотна работа и на няколко пъти се бориха за подиум и предни позиции. Това продължава да бъде нашата цел и за 2023 г. Разполагаме с двама много бързи и по-опитни пилоти. Надявам се, че те ще успеят да направят още една крачка напред и да спечелят първата си победа и да завоюват възможно най-много подиуми.“

„Лука е в третия си сезон в MotoGP. Очакванията ми към него са големи. През 2022 г. той направи големи крачки напред, израсна много и няколко пъти се доближи до подиума. В тестовите сесии той беше много бърз и е конкурентоспособен. Марко също може да се справи добре, Той се справи много добре в дебютната си година в MotoGP и дори се качи на подиум. Сега той трябва да продължи по този начин и да бъде още по-бърз през втората си година във висшия клас“, каза още Валентино Роси.

„Това ще бъде може би най-зрелищният и оспорван сезон в MotoGP. Имаме бързи пилоти, мотоциклети от най-високо технологично ниво и спринтова надпревара. От решаващо значение ще бъде да имаш сплотен екип зад гърба си и да можеш да се обединяваш, за да се справиш по-добре с всички неизвестни. Имаме само една година опит, но въпреки това гледаме напред към 2023 г. Уверени сме, че разполагаме със солиден и конкурентен технически пакет. Това се дължи благодарение на подкрепата на Дукати. Имаме и двама фантастични пилоти – Лука Марини и Марко Безеки. Двамата направиха огромно впечатление през сезон 2022 заедно с цялата работна група, с която много се гордея“, каза мениджърът на VR46 Дукати Пабло Нието.