Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Времената ни бяха по-добри от очакваното, сподели Льоклер

Времената ни бяха по-добри от очакваното, сподели Льоклер

3806
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Себастиан Фетел се класираха в топ 10 на втората петъчна тренировка за Гран при на Русия. Двамата започнаха работа сутринта на пистата в Сочи със софт преди да си разделят програмата за хард и медиум. В следобедната тренировка отново всеки работеше по различна смес преди да сложат най-меката за квалификационни симулации. Последните 35 минути бяха посветени на програма за състезанието с различни гуми и количества гориво.

„Имахме известни проблеми днес, но времената ни бяха по-добри от очакваното“, сподели Льоклер

„Трябва да се съсредоточим върху баланса, защото според мен има място за подобрение по отношение на представянето и управляемостта. На тази писта ситуацията в квалификацията е напълно различна спрямо тази в състезанието. Това прави намирането на точните настройки особено трудно. Имаме много работа.“

 

View this post on Instagram

 

#FP2 in the 💼 #Charles16 P8 #Seb5 P10 #RussianGP🇷🇺 #essereFerrari🔴

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) on

Фетел каза, че петъкът не е бил лош и SF1000 изглежда върви малко по-добре в сравнение с предходни състезателни уикенди

„Има какво да подобрим и да намерим още време. Но като изключим първите двама в класирането, то денят бе приличен за нас. Разликите в квалификацията утре ще са много малки, а не е лесно да събереш всичко в една обиколка. Ето защо чистите турове ще са особено важни – да се кара плавно и без грешки“, допълни немският пилот.