Начало Moto News Всичко или нищо за Чой в Словакия

Всичко или нищо за Чой в Словакия

14
0
Мартин Чой

Мартин Чой е изправен пред може би най-важното си състезание за годината. Звездата на Globul Racing Team ще кара само за победа тази неделя на пистата „Словакияринг” в 8-ия кръг от еврошампионата по мотоциклетизъм „Алпе Адрия”.

Интересува ме само първото място. Не си и помислям за друг развой в Словакия”, заяви Чой, който днес ще участва в свободните тренировки на трасето край Братислава. След серия от инциденти софиянецът, който през миналия сезон спечели титлата в клас SST 1000, е втори в генералното класиране. Мартин е на 16 точки след водача Михал Фила (Чех).

Неотдавна Чой претърпя две тежки операции на лявата ключица. Здравословните проблеми не му позволиха да кара пълноценно и на 29 юли той завърши едва десети в Познан (Пол). На 19 август в Риека (Хърв) Мартин и Фила водиха яка битка за първото място, но в последната обиколка чехът удари BMW-то на съперника си при опит за изпреварване и го изхвърли от пистата. Забавянето прати Чой на пето място, което позволи на Фила да натрупа аванс в точките.

Последният (9-и) кръг от „Алпе Адрия” ще се проведе на 16 септември в Италия.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.