Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всичко, което можеше да се обърка, се обърка, твърди Хюлкенберг

Всичко, което можеше да се обърка, се обърка, твърди Хюлкенберг

1670
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка: Рено

Нико Хюлкенберг не остана никак доволен от 10-ото си място в Гран при на Русия. Пилотът на Рено беше 6-и в решетката и се надяваше да се бори с Карлос Сайнц, който бе 5-и на грида. Според германеца обаче всичко, което е можело да се обърка в състезанието му, се е объркало.

На старта той загуби няколко позиции, а след това при питстопа му в 16-ата обиколка колата му падна, докато беше повдигната за смяна на гумите. Така предна лява остана под болида и целият бокс се забавни много.

С класирането си той взе само 1 точка, докато в същото време тимът на Макларън спечели цели 12 т. Така преднината на екипа от Уокинг спрямо френския тим в класирането при конструкторите нарасна на цели 33 точки 5 кръга преди края на сезона.

„Не мога да бъда доволен, защото мисля, че трябваше да завършим 6-и“, каза Хюлкенберг. „Трябваше да сме в позиция да се борим с Карлос Сайнц. Но в състезанието всичко, което можеше да се обърка, се обърка.

Направих лош старт, имахме бавен питстоп и нямахме късмет с колата за сигурност. Освен това попаднах в трафик и имах някои проблеми с двигателя в края на състезанието. При всички тези обстоятелства не можеш да искаш нищо повече от 10-о място.“

Неговият съотборник в Рено Даниел Рикиардо спука гума и имаше много повреди по колата след инцидента с Джовинаци и Грожан в първата обиколка. Австралиецът обясни, че пораженията по автомобила му са били твърде големи, за да може след това да поддържа конкурентно темпо.