Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всичко, което можеше да се обърка, се обърка, твърди Хюлкенберг

Всичко, което можеше да се обърка, се обърка, твърди Хюлкенберг

1632
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка: Рено

Нико Хюлкенберг не остана никак доволен от 10-ото си място в Гран при на Русия. Пилотът на Рено беше 6-и в решетката и се надяваше да се бори с Карлос Сайнц, който бе 5-и на грида. Според германеца обаче всичко, което е можело да се обърка в състезанието му, се е объркало.

На старта той загуби няколко позиции, а след това при питстопа му в 16-ата обиколка колата му падна, докато беше повдигната за смяна на гумите. Така предна лява остана под болида и целият бокс се забавни много.

С класирането си той взе само 1 точка, докато в същото време тимът на Макларън спечели цели 12 т. Така преднината на екипа от Уокинг спрямо френския тим в класирането при конструкторите нарасна на цели 33 точки 5 кръга преди края на сезона.

„Не мога да бъда доволен, защото мисля, че трябваше да завършим 6-и“, каза Хюлкенберг. „Трябваше да сме в позиция да се борим с Карлос Сайнц. Но в състезанието всичко, което можеше да се обърка, се обърка.

Направих лош старт, имахме бавен питстоп и нямахме късмет с колата за сигурност. Освен това попаднах в трафик и имах някои проблеми с двигателя в края на състезанието. При всички тези обстоятелства не можеш да искаш нищо повече от 10-о място.“

Неговият съотборник в Рено Даниел Рикиардо спука гума и имаше много повреди по колата след инцидента с Джовинаци и Грожан в първата обиколка. Австралиецът обясни, че пораженията по автомобила му са били твърде големи, за да може след това да поддържа конкурентно темпо.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter