Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис пред Верстапен и Сайнц във втората тренировка на Хунгароринг, Льоклер катастрофира

Норис пред Верстапен и Сайнц във втората тренировка на Хунгароринг, Льоклер катастрофира

4357
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис беше най-бърз във втората тренировка на Хунгароринг. Състезателят на Макларън записа обиколка за 1:17.788 мин. Втори и трети останаха Макс Верстапен с Ред Бул и Карлос Сайнц с Ферари. Сесията беше прекъсната заради инцидент на Шарл Льоклер.

Времето преди началото на втората тренировка за днешния ден отново беше сухо и горещо. Температурата на въздуха беше 32 градуса, а тази на асфалта- 49. По-ниската температура на настилката беше добра новина за гумите на Пирели.

Първи на пистата излезе Хюлкенберг. Германецът отстъпи своя автомобил на Оливър Беърман в първата свободна тренировка в Унгария. Именно британецът ще наследи германския ветеран през следващия сезон

Перес оглави класирането след първите няколко минути от сесията на Хунгароринг. Мексиканецът записа обиколка за 1:18.568 мин. с гуми медиум. Втори беше Ръсел, следван от Хамилтън, Рикиардо и Сайнц. Верстапен се оплакваше от спирачките на своя болид, докато Хамилтън мина високо през бордюрите.

Малко след изминаването на 1/4 от сесията Льоклер мина високо през бордюрите на завой №4 и изпусна своя автомобил. Пилотът на Ферари се удари в предпазните ограждения и предизвика развяването на червен флаг. Междувременно Перес водеше пред Верстапен, Ръсел, Хамилтън и Рикиардо.

Сесията беше прекъсната за около 15 мин. По време на прекъсването маршалите отстраниха болида на Льоклер. В бокса механиците работеха по автомобилите на някои пилоти. Този уикенд Алонсо използва новата спецификация на AMR24, докато Строл е с тази от Силвърстоун.

Всички пилоти се върнаха на пистата след рестарта на сесията на Хунгароринг. По-голямата част от тях бяха с меките гуми на Пирели. Драматичните моменти продължаваха. Жу изпусна контрола над своя болид на същото място, където катастрофира Льоклер. Пилотът на Заубер трябваше рязко да намали скоростта си заради присъствието на Перес.

Норис поведе колоната с напредване на втората тренировъчна сесия на Хунгароинг. Пилотът на Макларън записа обиколка за 1:17.788 мин. Зад него се намираха Верстапен, Сайнц, Перес, Ръсел, Магнусен, Хамилтън, Рикиардо, Албон и Алонсо. Най-малко направени обиколки имаха Льоклер и Цунода.

В последните минути на сесията пилотите правеха състезателни симулации с твърди и средно твърди гуми на Пирели. Рикиардо допусна грешка и мина през чакъла. Цунода пък имаше интересна комуникация по радиото. Норис продължаваше да води пред Верстапен, Сайнц, Перес и Ръсел. Пиастри също допусна грешка на четвърти завой и получи поражения в своя болид. Австралиецът се върна в бокса и прекара там известно време.

Норис в крайна сметка беше най-бърз във втората свободна тренировка на Хунгароринг. Зад британеца останаха Верстапен, Сайнц, Перес и Ръсел. Останалите места до топ 10 бяха заети от Магнусен, Хамилтън, Рикиардо, Албон и Алонсо.