Начало Избрани Вурц: Перес има пълното право да говори

Вурц: Перес има пълното право да говори

2007
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Председателят на Асоциацията на пилотите от Гран при (GPDA) Александър Вурц твърди, че Серхио Перес е прав да изразява мнението си, когато става въпрос за отборните заповеди в Ред Бул. Все пак австриецът настоя, че мексиканецът не трябва да приема толкова лесно ролята на втори пилот.

Перес завърши на зад Макс Верстапен миналия уикенд в Барселона. Състезателят на Ред Бул се чувстваше разочарован от развоя на състезанието и от решението на отбора да размени позициите на автомобилите си в един момент, за да осигури победата на световния шампион.

По време на обиколката след края на надпреварата, мексиканецът заяви по радиото, че 1-2 е страхотен резултат за отбора. Все пак той каза, че е необходимо да се проведеразговор, за да се изясни как се е развило състезанието му.

„Перес има пълното право да говори, каза Вурц в подкаста F1 Nation.

Искам да кажа, че той е мега отборен играч. До известна степен в някои моменти си мислех, че той всъщност твърде лесно приема някои от заповедите на Ред Бул.“

„Трябва да сте малко по-остри и да изпънете лактите си. Той доказа, че помага на тима. Всички видяхме какво направи миналата година в Абу Даби. Перес има голяма заслуга за титлата на Верстапен.“

Вурц заяви, че Перес не е сгрешил. От другата страна бившият пилот от F1 посочи, че заповедта да не защитава позицията си срещу Верстапен също е провалила целта на стратегията му.

Чувствах, че е редно да изразя своето мнение“, каза той.

„Перес изпълни това, което екипът поиска от него. Той излезе с нови гуми и трябваше да се намали, когато всъщност състезанието беше критично за него. Също така трябваше да използва новите гуми, за да направи най-бърза обиколка.“

В този миг той трябваше да остане назад. Това е моментът, в който всеки състезател става доста раздразнителен.“

Бил съм в такава ситуация и да призная, никак не е готино. Трябва да му се отдаде дължимото. Все пак той изпълни заповедта от бокса, но е напълно прав да отстоява своите права. Хубаво е да се видят подобни в края на деня. Въпреки това той трябваше да приеме втората позиция и да завърши зад Макс“, заключи Александър Вурц.