Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес мисли, че е заслужавал победата на Каталуния, Хорнер: Не бяха в...

Перес мисли, че е заслужавал победата на Каталуния, Хорнер: Не бяха в едно и също състезание с Макс

7813
0
Макс Верстапен, Серхио Перес
Макс Верстапен и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес завърши втори в Гран при на Испания, зад съотборника си Макс Верстапен и в обиколката за прибиране към пита каза по радиото на тима си Ред Бул, че ще говорят „после“. Впоследствие мексиканският пилот каза, че не разбира защо не му е било разрешено да изпревари съекипника си по-рано в състезанието, за да оползотвори максимално стратегията си.

Перес отбеляза, че двойната победа е страхотен отборен резултат.

„Невероятно съм щастлив да съм за първи път на подиума на Гран при на Испания. Мисля, че нещата бяха много близки с Макс, но това е страхотен отборен резултат и това ме удовлетворява. Бяхме с различни стратегии за гумите. В началото пуснах Макс и мислех, че после ще може аз да мина напред, а не да губя важни секунди. Идеята ми бе стратегията да проработи. Но чудесен резултат за тима“, повтори той.

На въпрос дали смята, че е заслужавал той да спечели, Перес отговори: „Мисля, че да.“

„Резултатът за тима ме удовлетворява. Някои неща ще ги обсъдим с екипа. Понякога, докато караш, не виждаш голямата картина. Нормални неща са. Екипът се намира в страхотна форма. Отборът е прекрасен, всички сме много обединени. Накрая разменихме стратегиите“, добави Серхио.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че отговорност на екипа е да вземе колкото се може повече точки

„Чеко не виждаше ситуацията в момента, когато беше в дълга серия с гуми медиум. Нямаше смисъл да се рискува, това бе правилната постъпка. Макс беше с две секунди на обиколка по-бърз, просто нямаше смисъл да ги оставим да се борят. Ще обсъдим всичко открито, ще види как се развиваше ситуацията. Имаше да върти 30 обиколки, а трябваше да направил пит, за да покрием [Джордж] Ръсел. В онзи момент на пистата той е автомобилен състезател. Ако не натиска, значи не си върши работата“, заяви Хорнер.

„Трябва да поздравя Чеко за това, че изпълни отборната игра. Те не бяха в едно и също състезание, но работиха добре заедно. Виждахме, че температурите се покачват. Вода, масло, спирачки. Последното, което щяхме да рискуваме, е отпадане (заради борба) при положение, че тимът може да вземе двойна победа“, допълни шефът на Ред Бул относно ситуацията между Перес и Верстапен.