Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вурц: подиумът е като сбъдната мечта за мен

Вурц: подиумът е като сбъдната мечта за мен

46
0

Качването на подиума в Гран при на Канада е сбъдната мечта за Алекс Вурц, заяви австриецът веднага след надпреварата.###Качването на подиума в Гран при на Канада е сбъдната мечта за Алекс Вурц, заяви австриецът веднага след надпреварата.
През изминалия уикенд се навършиха 10 години от дебюта на Вурц в Гран при. Първото от двете състезания в Северна Америка се разви почти като по ноти за Алекс, който използва стратегия с един пит стоп и в крайна сметка финишира трети.
„Това е все още мечта. Имахме труден уикенд и така и не намерихме верния ритъм, но показах, че съм добър състезател. Имах скорост, но ми беше много трудно със супер меките гуми. Не допуснах грешки и съм щастлив от постигнатото. ”, заяви Вурц, който спечели първите си точки за сезона в миналото състояние в Монако.
Австриецът допълни: „Ако трябва да бъда честен беше ад, така че благодаря на Господ за колата за сигурност, защото в противен случай гумите щяха да станат на парчета. Наистина успях да ги изчистя от топчетата гума, което бе важно, защото Хейки Ковалайнен бе зад мен, но аз вече вървях добре.”