Начало Автомобили VW е най-атрактивният работодател в Германия

VW е най-атрактивният работодател в Германия

45
0
Logo,Volkswagen

Концернът Volkswagen е най-атрактивният работодател в Германия. Това твърди социологическо проучване, направено сред 13 000 граждани на федералната република в 17 сектора на икономиката, организирано от списание Фокус Нюз и мрежата за професионална реализация Ксинг.

Анкетата е покрила 820 компании с 1000 или повече служители. Статистиците са интервюирали служителите през интернет за опита им в техните фирми. Във втората част от проучването 6300 човека от 17 сектора са били попитани за оценката, която дават на работодателите си. Участващите са имали възможност да дадат оценка и на компании, работещи в същия сектор, за които смятат, че са компетентни да оценят.

След този етап са останали 379 участващи в анкетата дружества, които са с най-висок резултат. Volkswagen печели допитването не само в своя сектор, но и в анкетата като цяло.

„В нашата фирма работят високообразовани работници, инженери и мениджъри, което ни прави един много силен отбор. Затова и нашите коли пораждат ентусиазъм сред клиентите ни“, заяви д-р Хорст Нойман, член на борда на директорите на акционерното дружество VW, отговарящ за човешките ресурси. „Ние предлагаме на служителите си изключително добро обучение и възможности за развитие. Всеки наш служител знае със сигурност, че ние оценяваме добрата работа и бизнес успехи.“

„Силата на това проучване е, че в него участват хора, които добре познават компаниите, техните собствени работници“, обясни от своя страна главният редактор на списанието Фокус Нюз, Йорг Квос.

Всяка година Volkswagen наема около 10 хил. завършващи университетите и повече от 3500 служители за обучение. Търсени са специалисти от сериозен диапазон инженерни науки, както и икономисти, програмисти и химици.