Начало Други W Series отмени последните състезания от сезон 2022

W Series отмени последните състезания от сезон 2022

300
0
W Series 2022
снимка, W Series

W Series отмени последните състезания от сезон 2022. Преди няколко дни ръководството на изцяло женските серии обяви, че настоящата кампания приключва в Сингапур поради финансови причини. По този начин се отменят последните три старта от W Series, които трябваше да се проведат в САЩ и Мексико.

В началото на този месец бе обявено, че необходимото финансиране, дължимо на шампионата от скорошна договорена инвестиция, не е било получено. Това постави под въпрос останалите три състезания от календара за тази година.

Оттогава е било взето решение за фокусиране върху по-дългосрочния процес на набиране на средства. Така трябва да се осигури дълготрайност и финансово здраве на W Series от сезон 2023 нататък. Отмяната на надпреварите в Северна Америка ще премахне разходите по транспорт и логистика на автомобилите.

Изцяло женските серии с едноместни болиди бе създаден в началото на 2019 г. и подгряваше немския автомобилен шампионат DTM. Сезон 2020 в W Series бе отменен заради пандемията от коронавирус. От 2021 г. до момента сериите подгряват избрани състезания от календара на F1.

Преждевременното приключване на сезон 2022 означава, че Джейми Чадуик печели трета поредна титла в W Series.  Нейната невероятна кариера включва 11 победи, 10 полпозишъна и 18 подиума през сезоните 2019, 2021 и 2022.  Това ще бъде перфектният трамплин към следващата стъпка в кариерата ѝ в моторните спортове.

„С голяма тъга и разочарование съобщаваме, че дългоочакваните последни три състезания за сезон 2022 в Остин и Мексико Сити няма да се проведат“, каза главният изпълнителен директор на W Series Катрин Бонд-Мур.

„Като стартъп, който се състезава едва през третия си сезон, винаги работим усилено, за да осигурим редовно финансиране. Продължаваме да развиваме бизнеса си, но поради неотдавнашни непредвидени обстоятелства извън контрола на W Series не бяхме получили дължимите ни по договор средства. Работихме усилено, за да съберем необходимото финансиране, което да ни позволи да завършим сезона.“

„За съжаление, това не беше възможно да се случи в краткия срок, който беше необходим след невъзможността да бъдат получени договорените средства и глобалния икономически спад.“

„Всички ние сме изключително разочаровани от това решение в краткосрочен план. Въпреки това оставаме позитивно настроени за бъдещето на W Series в дългосрочен план.“

„Изключително сме благодарни за помощта и подкрепата, които получихме през последните седмици след новината за финансовите трудности, с които се сблъскахме. Това ускори процеса на набиране на средства и ни даде голям оптимизъм, докато гледаме към 2023 г. и по-нататък. „

„След като създадох изцяло женските серии в края на 2018-та , съм добре запозната с неуморната работа, която се върши не само за да поддържаме бизнеса си, но и за да набираме средства и спонсори. По този начин ще можем да развиваме бизнеса си и да подкрепяме нашите талантливи пилоти и трудолюбив персонал. Всички те влагат сърцето и душата си, за да движат W Series и нашата мисия напред. Благодарни сме за непрекъснатата подкрепа на нашите невероятни и нарастващи фенове. Надяваме се през следващите седмици да споделим положителни новини за бъдещето на W Series“, продължи Бонд-Мур.

„Накрая искам да поздравя нашия трикратен шампион Джейми Чадуик. Тя доминираше от самото създаване на W Series. Всичките и титли са напълно заслужени. Винаги сме се гордеели и ще се гордеем с нейната кариера. Желаем успех в следващата вълнуваща глава в кариерата й. Бих искал да изразя гордостта и искрената си благодарност към всички пилоти от W Series за професионализма и таланта им. Така те  осигуряването на забавни и вълнуващи състезания през целия сезон. Също така искам да им благодаря и за постоянната им подкрепа, докато навигираме следващите стъпки за нашите серии. Винаги ще работим усилено, за да предоставим на жените състезатели възможности да постигнат успех. Няма да спрем да се борим да продължим работата, която W Series започна в подкрепа на жените в моторните спортове“, завърши главният изпълнителен директор на сериите.