Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър съветва Уилямс да вземе пилот от LMP1

Уебър съветва Уилямс да вземе пилот от LMP1

83
0
2013,Марк Уебър,Ред Бул,Япония

Бившият пилот от F1 Марк Уебър посъветва тима на Уилямс да се откаже от намерението си да накара Фелипе Маса да остане още един сезон в тима и да потърси заместник на Валтери Ботас във висшата категория LMP1 от Световния шампионат за издръжливост (WEC). Ботас е силно желан от Мерцедес за заместник на отказалия се от спорта Нико Розберг.

В екипа на Франк Уилямс обаче искат да имат опитен и доказан пилот за следващия сезон, тъй като другият състезател в тима е младият дебютант Ланс Строл. Според последните информации Маса е получил предложение от Уилямс да бъде титуляр и догодина срещу 5 милиона паунда.

Уебър, който кара за Уилямс през 2005 и 2006 г., смята, че е по-добре екипът да се насочи към някоя от звездите в LMP1, където има пилоти като Брендън Хартли, Себастиан Буеми и Лукас ди Граси, които по думите на австралиеца са бързи, технични и глади за успехи. Последните двама са бивши титуляри в Гран при, а имат и сериозни успехи във Формула Е.

Самият Маса пък заяви, че Ботас го очаква бляскаво бъдеще във Формула 1. Бразилецът бе съотборник на Валтери за последните 3 сезона в Уилямс, като финландецът бе по-бързият и постоянен пилот.

„Той е много добър пилот и чудесен съотборник, каза Фелипе. – Бърз е, постоянен е, така че съм сигурен, че го чака великолепно бъдеще в F1. Просто има нужда от конкурентна кола, с която да покаже на какво е способен. Валтери е много спокоен и израсна много през последните години.”