Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Трябва да съм лидер и след първия завой

Уебър: Трябва да съм лидер и след първия завой

72
0
Марк Уебър,Ред Бул

Пилотът на Ред Бул Марк Уебър остана много доволен от спечеления полпозишън за Гран при на Испания и вече се е настроил за втора поредна победа на пистата Каталуния.

Австралиецът прекъсна серията на своя съотборник Себастиан Фетел от пет поредни успеха в квалификациите, след като световният шампион не успя да използва системата KERS в своя болид. Първият полпозишън за Уебър от Гран при на Белгия насам видимо му вдъхна увереност и той се надява да повтори минагодишния си успех край Барселона.

– В неделя ще се опитам да стигна до победата. Ако съм на същата (първа) позиция и след първия завой, тогава ще бъда щастлив, заяви Уебър. Пистата Каталуния е известна с предсказуемите си състезания и малкото изпреварвания, като 16 от всички 20 старта на нея са печелени от потеглилия от полпозишън.

Уебър е удебен, че в неделя Фетел ще бъде единственият му съперник за първото място. В квалификацията пилотът на Ред Бул завърши на секунда пред третия Люис Хамилтън с Макларън.

– Според мен беше ясно, че в квалификацията ще имаме преднина и само двамата със Себ ще се борим за първата решетка. И все пак никога не трябва да подценяваш останалите. Направих добра обиколка след силна битка със Себ, но днес беше моят ден, добави Уебър.

Фетел обясни, че не е разочарован от прекратяването на неговата серия и показа познатото си самочувствие в очакванията за старта в неделя.

– Не влязах веднага в ритъм в Q1, когато използвах твърдите гуми, но с меките във втората фаза всичко си дойде на мястото. Не съм доволен от обиколката си (в Q3). Имахме някои проблеми, но битката беше между нас и Марк свърши отлична работа. Не използвах KERS във вторите две части на квалификацията, но не е правилно да се каже Нямах KERS, затова Марк спечели. Той си го заслужи. За състезанието първите четирима успяхме да запазим по един комплект меки гуми, така че ще видим. Не се притеснявам за утре, тогава пак ще съм на върха, каза световният шампион.