Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верлайн се чувства готов да замести Розберг

Верлайн се чувства готов да замести Розберг

34
0

Паскал Велрйан заяви, че се чувства готов да замести Нико Розберг в екипа на Мерцедес за 2017 г. Германецът кара за Мейнър през изминалия сезон, като е протеже на немския концерн и тестпилот на Сребърните стрели. Верлайн бе избран за дебютант на годината в F1 в класацията на Аутоспорт, като донесе единствената точка за Мейнър за сезона в Австрия.

След отказването на Розберг от спорта започнаха предположения кой може да го замести в Мерцедес и да бъде съотборник на Люис Хамилтън, като с оглед на това, че всички водещи пилоти имат договори за 2017 г., за фаворит за мястото се счита именно 22-годишният Верлайн, за който изминалия сезон бе първи в кариерата.

„Един сезон в F1 не е много, но аз се чувствам готов и достатъчно уверен за тази работа (в Мерцедес), каза Верлайн. – Сега решението зависи от шефовете. Телефонът на Тото (Волф) трябва да е прегрял от петък. Много пилоти са му се обадили, но аз разбирам този процес и искам най-добрата възможност за мен. Направих повечето дни от тестовете на гумите за 2017 г. и е много важно да имаш този опит.”

Самият Розберг спечели наградата на Аутоспорт за международен пилот на годината, докато Хамилтън бе избран за най-добрият британски състезател на сезона. Техническият директор на Мерцедес Пади Лоу пък получи приза – John Bolster за техническо превъзходство заради доминацията на Мерцедес през сезона по отношение на колата.