Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок: Надяваме се да се изкачим нагоре

Глок: Надяваме се да се изкачим нагоре

83
0
Тимо Глок

В последните две години Тимо Глок едва ли е изпитвал особено удоволствие от присъствието си във Формула 1. Бившият пилот на Тойота, сега състезаващ се за екипа на Маруся, се движеше предимно в дъното на колоната, а отборът му завърши последен както през 2010 г., така и през изтеклата 2011 г. Въпреки това той се надява на значително подобрени през идния сезон.

„Вече не трябва да сме на 5 секунди зад топ отборите, а на максимум две“, обяснява Глок пред Аутоспорт. Той се надява отборът да се доближи до тимове като Торо Росо, Заубер и Форс Индия и дори да се опита да постави под напрежение тези екипи. Ясно му е обаче, че това ще бъде една доста трудна задача.

„Това е доста оптимистична задача, но ние трябва да си поставим цел, която да преследваме. И този път трябва да я постигнем. В бъдеще надеждите са свързани дори с борба за точки при определени условия.“

Именно заради това екипът на Маруся сключи договор за сътрудничество с Макларън.

„Това бе правилно решение“, обяснява Глок. „Когато получиш подобен шанс трябва да го използваш. Така и направихме. Смятам, че това ще повлияе позитивно на отбора в бъдеще. Трябва да запазим позитивния поглед върху нещата, което не е много лесно, когато скоростта на пистата е значително по-ниска от тази на мнозинството от останалите отбори. Когато в квалификацията се класираш на 22 място с пет секунди изостване от върха е трудно да обясняваш, че това е позитивен резултат.“

Според Глок подобни резултати трябва по най-бързия начин да бъдат пратени в миналото. Все още обаче екипът се намира на дъното. Новата кола закъснява, а отборът се отказа от първите тестове на Херес.