Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс иска намаляване на бонусите за Ферари

Уилямс иска намаляване на бонусите за Ферари

30
0

Екипът на Уилямс иска намаляване на парите, плащани на Ферари от FOM (Formula One management) под формата на бонуси заради дългогодишното участие на тима в спорта и ролята на му на важен за шампионата конструктор.

За 2015 г. Скудерията ще вземе най-много пари от всички тимове – 192 млн. долара, въпреки че не спечели шампионата. 105 млн. от тях са от бонуси, които реално не зависят изобщо от класирането на тима в първенството. В същото време шампионите от Мерцедес ще получат $171 млн. за миналата година.

Заместник-шефът на Уилямс – Клер Уилямс, няма против бонусите за Ферари по принцип, но смята, че те трябва да бъдат намалени. Това може да се промени след 2020 г., когато ще изтекат сегашните двустранни споразумения между всеки един отбор и управляващия търговските права в спорта Бърни Екълстоун.

„В момента не можем да направим нищо по отношение на това (бонусите за Ферари), заяви Клер. – Затова не се притесняваме. Имаме много други неща, за които да се безпокоим. Смятан, че ще започнем да преговаряме за новите услови по договорите доста преди 2020 г. Не знам дали това е възможно, но аз съм твърд привърженик на теорията, че в спорта трябва да има справедливи платформи, за да бъде той успешен.”